Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Θεοδώρεια 2013 στην Νέα Ορεστιάδα.

551914_435042133237681_943760612_n

Με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων και με συρροή πλήθους κόσμου η πόλη της Νέας Ορεστιάδας με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τίμησε τους εφορούς και προστάτες της, Αγίους Θεοδώρους, με την ευκαιρία της εορτής του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, το Σάββατο της Α΄Εβδομάδος των Νηστειών, 23 Μαρτίου ε.ε. Συνέπεσε ο φετινός εορτασμός με την συμπλήρωση 90 ετών από της ιδρύσεως της πόλεως και της εγκατάστασεως σε αυτήν προσφύγων από την Αδριανούπολη, το Κάραγατς και την Ανατολική Θράκη.

Την παραμονή της εορτής προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάνρχου μας προσήλθε και χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευρικοπίου, ο οποίος στη συνέχεια έψαλε την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών και μίλησε καταλλήλως. Προ του πέρατος της ιεράς ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χειροθέτησε σε Πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος κ. Βασ. Παπαμιχαήλ, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος συμπλήρωσε φέτος 40 χρόνια διακονίας του Ιερού Αναλογίου, εκτιμώντας το ζήλο, την προσφορά, την αφοσίωση και το ήθος του.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και του επιχωρίου Μητροπολίτου. Στη συνέχεια στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως λιτανεύθηκε η ιερά εικόνα των Αγίων και η πομπή κατέληξε και πάλι στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ευλογήθηκε αρτοκλασία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε ότι «Θεού δώρον στους πρόσφυγες κτίτορες της πόλεως της Νέας Ορεστιάδας και στους μετέπειτα κατοίκους της ήταν και είναι οι Άγιοι Θεόδωροι και ως Θεού δώρον ας δεχθούμε την παρουσία τους στη ζωή μας για να συνεχίσουμε να καταθέτουμε την μαρτυρία της πίστεώς μας στον ακριτικό μας τόπο». Παρέστησαν ο βουλευτής Έβρου  Γεώργ. Ντόλιος, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Δημ. Μουζάς, ο Υποδιοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Στρατηγός Θεοδ. Σακαλής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγός Γεωργ. Σαλαμάγκας και άλλοι επίσημοι.