Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ''Έχουμε εγκαταλείψει τα πρότυπα''

από: Romfea
filothei

Φωτορεπορτάζ, Γιώργος Φερδής
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Φερβρουαρίου 2013 στον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης του ομωνύμου Δήμου, ο εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Ο Αρχιεπίσκοπος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Φιλοθέης, τονίζοντας ότι πάντα την ευλαβείτο για το ιεραποστολικό της έργο.

«Μαρτυρία, σημαίνει φανέρωση και η Αγία φανερώνει με τον λόγο και την διδασκαλία την μαρτυρία αυτή», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Μιλώντας για το εορτολόγιο αλλά και την θέση που πρέπει να έχουν οι Άγιοι στην καθημερινότητα μας τόνισε: «Η Εκκλησία παρουσιάζει τους Αγίους από την μία για να τους τιμήσουμε και από την άλλη για να πάρουμε παράδειγμα από αυτούς».

«Σήμερα έχουμε πολλές δυσκολίες γιατί έχουμε εγκαταλείψει τα πρότυπα και διαλέγουμε τον εύκολο δρόμο» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη σήμερα από αγάπη στον Θεό και τους συνανθρώπους μας».
 Τέλος κ. Ιερώνυμος, ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευχή της Αγίας Φιλοθέης,  ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να πορεύονται στον πνευματικό δρόμο.
filothei naos
filothei1
filothei3
filothei4
filothei5
filothei6