Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Λαμπρή Υποδοχή τΗΣ Τομίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος στην Φλώρινα και τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.

Πλήθος πιστών, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρλινης κ. Θεόκλητο, το Δήμαρχο Φλωρίνης κ. Ιω. Βοσκόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημ. Ηλιάδη, τον Ταξίαρχο της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, κ. Απόστολο Τσάγκο, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, ο ιερός Κλήρος, με επικεφαλής τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών Οσίου Δαβίδ Ευβοίας, Αρχιμ. Γαβριήλ, και Παναχράντου Άνδρου, Αρχιμ. Ευδοκίμου, και μοναχές, με την τιμητική παρουσία αγήματος στρατού και της Δημοτικής Φιλαρμονικής, πραγματοποιήθηκε απόψε, στα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Φλωρίνης Αγίου Παντελεήμονος, παρά την σφοδρή κακοκαιρία, η πάνδημη υποδοχή της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, η οποία μεταφέρθηκε από την Πτολεμαϊδα.
 
Μετά την ειδική δοξολογική Ακολουθία επί τη υποδοχή, τελέσθηκε πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου και τοις ονοματηρίοις του επιχωρίου Μητροπολίτου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, κ. Δωροθεου Β', και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Κοζάνης κ. Παύλου και του εορτάζοντος Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', αφού αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιεράς Μονής Παναχράντου, μίλησε για την κλήση του Θεού προς τον κάθε άνθρωπο χωριστά, ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και τις εκδηλώσεις της αγάπης του, και απευθυνόμενος στονευσεβή λαό της Φλώρινας εξέφρασε  τις ευχές του και τις ευχαριστίες του  για την αθρόα προσέλευσή του.
Η τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος θα παραμείνει στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Φλωρίνης, στον οποίο θα τελεσθεί αύριο Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, έως την Παρασκευή, 1 Μαρτίου.