Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

H ΤΗΝΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ 190 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ (1823-2013)

Υπό τον ήχο των κωδωνοκρουσιών του ουρανογείτονος Κωδωνοστασίου της Παναγίας, τους παιάνες της Φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος, με  την ευωδία του θυμιάματος και τους ψαλμούς της πανηγύρεως που απέδωσαν οι ιεροψάλτες υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη και καρδιές ανθρώπων, νέων, μαθητών και μεγαλυτέρων Τηνίων και προσκυνητών, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ συμπαραστατουμένου υπό του ιερού Κλήρου.
Παρουσία του κ. Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του κ. Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, του Περιφερειακού Συμβούλου, της Πολιτευτού των Κυκλάδων και πλήθους προσκυνητών, το ιερό νησί της Τήνου, στην ιερή κατακόμβη της Ευρέσεως «ένθ’ εκ λαγόνων γαίας σεπτή εικών ανέθωρε» εόρτασε την 190η επέτειο από την εύρεση της Εικόνος της Μεγαλόχαρης.
Ώρα 3 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με λιτανευτική πομπή με απόλυτη εκκλησιαστική τάξη, με την επιμέλεια του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, η κάθοδος της Αγίας Εικόνος από τον Πανίερο Ναό στον Ναό της Ευρέσεως.
Μετά την άφιξη της αγίας Εικόνος και ενθρόνισή της στο περίτεχνο μαρμάρινο Προσκυνητάρι, τελέσθηκε ο Μέγας Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προ του πέρατος του οποίου ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στη σημασία του θαύματος της Ευρέσεως για την Τήνο αλλά και την Ελλάδα σύμπασα.
PDF Εκτύπωση E-mail