Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σπουδαία εκδήλωση για τους Γονείς στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Εκατοντάδες Γονείς των μελών των Κατηχητικών Σχολείων της Τοπικής Εκκλησίας και μέλη των Ενοριακών Σχολών Γονέων, με τα παιδιά τους, πλημμύρισαν οι αίθουσες του Συνεδριακού
Κέντρου Θεσσαλίας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, σε ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως για τον θεσμό της οικογένειας, που πλήττεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.


Ομιλητές ήταν η κ. Ελένη Καραγιάννη, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Γονείς και παιδιά: μια συναρπαστική σχέση» και ο κ. Δημήτριος Καραγιάννης, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, δρ Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος ομίλησε με θέμα «Η αναζήτηση της ομορφιάς στην καθημερινή μας ζωή».



Η κ. Καραγιάννη τόνισε τα εξής σημεία: Η σχέση Γονέων και παιδιών είναι άθλημα και ένα συναρπαστικό γεγονός, που ξεκινάει από τη γέννηση του παιδιού και τελειώνει με το θάνατο των γονέων. Είναι μια διαρκής εκπαίδευση ζωής. Δύσκολο έργο λόγω των συνεχών αλλαγών στα στάδια ηλικίας. Το Παιδί είναι ένα ον που εξελίσσεται και που μαζί του μεγαλώνουν και οι γονείς. Απαραίτητη προϋπόθεση: ο «τύπος» συνάντησης γονέων και παιδιών. Συνάντηση σημαίνει κατανόηση όχι ανοχή. Η κ. Καραγιάννη σημείωσε, επίσης, ότι οι γονείς διδάσκουν με τη ζωή τους και εμπνέουν μέχρι τέλους. Οι γονείς είναι συνεργοί του Θεού και είναι δώρο σ' αυτούς να μεγαλώνουν μαζί με τα παιδιά τους, που πρέπει να αξιοποιηθεί, καθώς τα παιδιά αποκαλύπτουν στοιχεία του εαυτού τους.

Από τη μεριά του ο κ. Καραγιάννης έκανε την διαφοροποίηση χαράς και ευχαρίστησης, επισημαίνοντας ότι ευχαρίστηση είναι ένα ευχάριστο εξωτερικό ερέθισμα, που έχει, όμως, μικρή διάρκεια, ενώ η χαρά είναι εσωτερική κατάσταση ικανοποίησης, βεβαιότητας, σιγουριάς, που δεν ανατρέπεται από τη λύπη, ενώ είναι στάση ζωής.

Την Ημερίδα έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για το ποσοστό συμμετοχής των γονέων στην πρόσκληση της Μητροπόλεως και ευχαρίστησε τους γονείς, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Εκκλησία και στα κατηχητικά της σχολεία.








Παράλληλα με την Ημερίδα, στις υπόλοιπες αίθουσες του Συνεδριακού Κέντρου, υπήρχαν διάφορες δραστηριότητες απασχόλησης των παιδιών.