Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Κοπή πίτας της Ένωσης Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου (ΦΩΤΟ).

του Σπύρου Παπαγεωργίου
Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, οι απόφοιτοι και οι φίλοι της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, συγκεντρώθηκαν και φέτος στην καθιερωμένη συνάντησή τους για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και να κόψουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα.
'Ετσι, σήμερα Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, στον καθιερωμένο τόπο συνάντησης των τελευταίων χρόνων, τον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών, τελέστηκε Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ο οποίος διετέλεσε σπουδαστής της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, λίγο διάστημα πριν κλείσει οριστικά.

Στο αναλόγιο έψαλλαν απόφοιτοι της Σχολής και νυν Ιεροψάλτες σε Ιερούς Ναούς της πρωτεύουσας, με Χοράρχη τον Καθηγητή Θεολογίας & Πρωτοψάλτη Αθανάσιο Βουρλή. Στο τέλος, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων ιδρυτών, καθηγητών και σπουδαστών της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου με τη συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Μαραθώνος κ. Μελίτωνος.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος λίγο πριν την απόλυση, συγκινημένος, ευχαρίστησε για την τιμή και πρόσκληση να παραστεί στην συνάντηση και να ξαναδεί με αυτή την ευκαιρία παλιούς συμμαθητές και να θυμηθούν παλιές ωραίες στιγμές. Μάλιστα, ως δείγμα εκτίμησης και αγάπης προς τον εφημέριο του Αγίου Ελευθερίου, π. Κωνσταντίνο, έβγαλε και του χάρισε τον επιστήθιο Σταυρό που φορούσε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Ακολούθησε, Γενική Συνέλευση της Ένωσης με την παρουσίαση του απολογισμού από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Ψυχογιό και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την παρουσία κι ευλογία των άνω Μητροπολιτών.