Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Το Διδυμότειχο τίμησε τον προστάτη του Μέγα Αθανάσιο.

ARXIKI


            Με ιδιαίτερη λαμπρότητα σύσσωμος ο λαός του Διδυμοτείχου τίμησε τον πολιούχο της πόλεως, Μέγα Αθανάσιο παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο οποίος προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων, του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και του Θεοφ. Επισκόπου Παλμύρας κ. Ιωάννου, Ιεράρχου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, προσκληθέντων επί τούτο υπό του οικείου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.
            Αφ’ εσπέρας ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον μεταβυζαντινό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ο οποίος είναι κτισμένος στο Κάστρο του Διδυμοτείχου δίπλα σε ερείπια βυζαντινής Μονής. Ο υφιστάμενος Ναός είναι κτίσμα του έτους 1834, βασιλική με ταύτιση χαρακτηριστικών απόλυτη προς τα χαρακτηριστικά των ναών της Κωνσταντινούπολης της ιδίας εποχής.

            Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος μίλησε για την Αλήθεια που υπερασπίσθηκε ο Μέγας Αθανάσιος και για την Αλήθεια που υπερασπίζεται ο λαός της Θράκης κάτω από τις παρούσες δύσκολες περιστάσεις, πιο συγκεκριμένα είπε «Οι Άγιοι μας καλούν να μείνουμε εδραίοι στην αλήθεια της πίστεώς μας. Γιατί η Ορθοδοξία και η Εκκλησία μας, παραμένουν  ουσιαστικά η ενοποιός δύναμη αυτού του λαού. Και ένας λαός που έχει πίστη και ενώνεται σε αυτή και την Εκκλησία του, είναι δυνατός λαός. Μόνο έτσι μπορεί να ξεπεράσει τους κινδύνους και να υπερασπιστεί την ελευθερία του καθώς και την ελευθερία των άλλων. Και οι Άγιοι, μας δείχνουν αυτόν το δρόμο της ενότητας. Είναι η ώρα της ενότητας, αλλά και του παραδείγματος. Ιδιαίτερα οι νέοι μας, σήμερα, ζητούν το παράδειγμα όλων ημών που φέρουμε ευθύνη για τούτη την κατάσταση. Ένα παράδειγμα μετανοίας και αλλαγής».
            Στη συνέχεια οι Σεβασμιώτατοι προσήλθαν στη συνοικία της Ταμπακιάς όπου Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου και ευλόγησαν το κουρμπάνι που προσφέρουν οι ευλαβείς αλιείς – Ψαράδες του Έβρου και του Ερυθροποτάμου.