Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Σκοπός της Εκκλησίας είναι να βοηθήσει και να δυναμώσει τον άνθρωπο.



 
 
Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο ιατρείο κοινωνικής αποστολής στην οδό Σεβαστουπόλεως.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στις 12 το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον Γεν. Διευθ. του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ι.Α.Α. κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα. Τους υποδέχθηκε ο πρ. του ιατρικού συλλόγου κ. Γιώργος Πατούλης, ενώ παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι των Δήμων που συνεργάζονται με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, διοικητές νοσοκομείων και μέλη του ιατρικού συλλόγου.



Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο και στις δράσεις που οργανώθηκαν μέχρι τώρα. Συγκεντρώθηκαν 120.000 φάρμακα σε 30 δήμους της Αττικής, πραγματοποιήθηκαν ακριτικά οδοιπορικά υγείας σε πολλές άγονες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας από το Καστελόριζο ως την Ορεστιάδα με την επίδοση χιλιάδων φαρμάκων, αναλώσιμων και παραφαρμακευτικού υλικού. Μίλησε, εξάλλου, και για την προσφορά στους ανασφάλιστους πολίτες με δωρεάν ιατρικές επισκέψεις, εμβολιασμούς και φάρμακα.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης μίλησε για τους στόχους και τις προτεραιότητες που έχουν θέσει για το 2013 και κάλεσε τους γιατρούς να στηρίξουν αυτή τη συνεργασία.

Αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε την πίτα, ευχήθηκε να έχουμε μια χρονιά δημιουργική και του χρόνου να μη χρειάζονται τέτοιες πρωτοβουλίες. Αναφέρθηκε, επίσης, στο φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής, στην αξία του εθελοντισμού, τονίζοντας πως πρέπει να γιγαντωθεί το ρεύμα που λέγεται εθελοντισμός. Μίλησε, ακόμη για τη δημιουργία κέντρου παιδείας και πολιτισμού στο χώρο των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής, ενώ επισήμανε πως "σκοπός της Εκκλησίας είναι να βοηθήσει, να δυναμώσει τον άνθρωπο και να είναι πλάι του στις δυσκολίες.

Αμέσως μετά ο Μακαριώτατος απένειμε τιμητικούς επαίνους στους εθελοντές των κοινωνικών ιατρείων.