Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Γ' Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολις Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεωςέτους 2012-2013


Στις 25 Ιανουαρίου 2013 έγινε η τρίτη ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Β' Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου.
Μετά τη σύντομη προσευχή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας παρουσίασε το πρόγραμμα της συνάξεως και έδωσε αμέσως το λόγο στον εκπρόσωπο της εταιρείας IRIS η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση ενός συστήματος με τίτλο:

«Ανάπτυξη ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος
και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ακίνητη περιουσία
της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως»
Το έργο αυτό είναι πρωτοβουλία της Ι. Μ. Ιλίου, ώστε η Μητρόπολή μας να ψηφιοποιήσει και να τεκμηριώσει, πριν ακόμη οι μελλοντικές εξελίξεις το απαιτήσουν, τις ακίνητες ιδιοκτησίες της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστες Μητροπόλεις της Ελλάδας έχουν ολοκληρώσει παρόμοια έργα, όπως ελάχιστες είναι κι αυτές που έχουν ξεκινήσει την εκπόνησή τους. Ο λόγος που εκπονείται το έργο αυτό, όπως εξήγησε ο Σεβασμιώτατος, συναρτάται ευθέως με το ποιμαντικό έργο και την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων της Μητροπόλεως και των ενοριών, ακόμη και σε δυσκολότερες συνθήκες από τις σημερινές. Μάλιστα εξέθεσε με λεπτομέρειες τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν σε όλα τα επίπεδα.
Κατόπιν, παρουσιάστηκε στους ιερείς ένα βίντεο που έχει ετοιμάσει η επαγγελματίας φωτογράφος κα. Δήμητρα Χατζηαδάμ και αφορά την παρουσίαση των ιερών ναών και μνημείων της Μητροπόλεως. Η τοπική ιστορία, η τέχνη, ο πολιτισμός και η υψηλή αισθητική είναι και αυτά σημαντικά ζητήματα για την Μητρόπολη Ιλίου, οπότε η φωτογραφική καταγραφή ήταν ένα απαραίτητο βήμα και εργαλείο. Οι παρουσιάσεις αυτές τμηματικά θα παρουσιάζονται και σε αυτή την ιστοσελίδα.
Τέλος, το λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής, Αρχιμ. Ιερώνυμος, ο οποίος εξήγησε τα περί της αξιολόγησης των κληρικών, όπως αυτή έχει επιβληθεί από τον νόμο. Καθησύχασε τους ιερείς και έθεσε όλα τα ζητήματα στη σωστή τους βάση, από πλευράς εκκλησιολογικής και νομικής, μακριά από φήμες και αστήρικτες εικασίες.