Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ο Εσπερινός του Μεγάλου Αθανασίου σε Ναό του 1389 μ.Χ.

 

Στο βυζαντινό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του Μουζίκη, χοροστάτησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου, ο οποίος βρίσκεται έναντι του Καθεδρικού Ναού της πόλεως της Καστοριάς, χτίστηκε το 1389 μ.Χ. και είναι ο πρώτος Ναός που έχτισαν οι ευλαβείς Καστοριανοί επί..
της φοβεράς περιόδου της Τουρκοκρατίας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του στους Αγίους Αθανάσιο και Κύριλλο, στον τρόπο ζωής τους και το ζήλο που είχαν ακόμα και εκδιωγμένοι για την πίστη στο Χριστό.
Και σημείωσε χαρακτηριστικά πως οι Καστοριανοί έχουμε επιπλέον λόγο να τιμούμε τους Αγίους της Εκκλησίας μας, γιατί οι πρόγονοί μας έχουν χτίσει μοναδικά στην αρχιτεκτονική τους Εκκλησάκια στη μνήμη τους, τα οποία πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού τόσο ως μνημεία αλλά και ως χώρους λατρείας.