Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Με μεγάλη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η εορτή των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια, όπου εορτάζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός.

  Κείμενο & Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου.

ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ: "ΝΙΩΘΩ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ"


Φέτος, με την εορτή των Αγίων Αποστόλων υπάρχει η ιδιαίτερη ευλογία να θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό και το Ιερό Λείψανο του εν Αγίοις Πατρός ημών Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, προς ευλογία των πιστών και των κατοίκων της περιοχής

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης. Στο Θείο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ανήμερα της εορτής, τόνισε πως "η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Εκκλησία γι' αυτό και οι πιστοί τιμούν τους Αγίους Αποστόλουςείτε όλους μαζί, είτε καθέναν ξεχωριστά. Προσωπικά νιώθω μεγάλη τιμή και δέος που είμαι διάδοχος των Αγίων Αποστόλων.

Λαμπρός ο εορτασμός των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αργαλαστής




Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην τοπική μας Εκκλησία η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς και ιδιαίτερα σε αυτόν, της Αργαλαστής, όπου κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Ιγνάτιος.

Πανήγυρις στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων Αποστόλων και Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου. Στην Μητρόπολή μας και συγκεκριμένα πανηγύρισε το "Στασίδι του Αποστόλου Παύλου" στην Σαμοθράκη, στο πρώτο ευρωπαϊκό έδαφος που . Το Στασίδι οικοδομήθηκε το 2008 κοντά στο λιμάνι της Παλαιοπόλεως, στη βόρεια πλευρά της Σαμοθράκης, για να θυμίζει την διάβαση του Αποστόλου των Εθνών από το νησί, όταν, διερχόμενος για την Μακεδονία, διανυκτέρευσε στην Σαμοθράκη και δίδαξε τους κατοίκους, περιστατικό που περιγράφεται στις Πράξεις των Αποστόλων (κεφ. 16, 9-12).


Την Παρασκευή 29 Ιουνίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος υπαίθριος διορθόδοξος εσπερινός στο Βήμα του αποστόλου Παύλου στη Βέροια, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.
Προηγήθηκε λιτανευτική πομπή από τον μητροπολιτικό ιερό ναό των αγίων πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας προς το Βήμα.
Στον όρθρο χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πιττσούργου (ΗΠΑ), εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος στη συνέχεια προεξήρχε της πολυαρχιεαρτικής θείας Λειτουργίας.
Τον πανηγυρικό εξεφώνησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, ο οποίος τόνισε: «Σεβασμιώτατε Ἐκπρόσωπε τῆς Αὐτοῦ Θειοτάτης Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου,
Σεβασμιώτατοι Ἐκπρόσωποι τῶν πρεσβυγενῶν καί νεωτέρων Πα­τρι­αρχείων καί τῶν κατά τόπους Αὐτοκεφάλων Ἐκκλησιῶν,
Ἐξοχώτατοι κύριοι Βουλευ­τές, ἀξιό­τιμε κ. Ἀντιπεριφερειάρχα, ἀξιό­­­τιμη κ. Δή­μαρχε,

Άγιοι Κοσμᾶς καὶ Δαμιανὸς οἱ Ἀνάργυροι, 1 Ιουλίου.



Οἱ Ἅγιοι Ἀνάργυροι Κοσμᾶς καὶ Δαμιανός, οἱ ὁποῖοι ἔζησαν τὴν ἐποχὴ ποὺ αὐτοκράτορας τῶν Ρωμαίων ἦταν ὁ Κάρυνος, ἦταν γιατροὶ στὸ ἐπάγγελμα καὶ παρεῖχαν ἰάσεις σὲ ὅλους ὅσους εἶχαν ἀνάγκη, καὶ γιὰ ἀντάλλαγμα δὲν ἔπαιρναν χρήματα, ἀλλὰ τὸ μόνο ποὺ ζητοῦσαν ἦταν νὰ πιστέψουν στὸν Χριστό. Κάποιοι ὅμως καλοθελητὲς διέβαλαν τοὺς ἁγίους στὸν αὐτοκράτορα καὶ τοῦ εἶπαν ὅτι οἱ θεραπεῖες καὶ τὰ θαύματα ποὺ ἐπιτελοῦσαν τὰ ἔκαναν μὲ μαγικὲς τέχνες.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ι. Προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου-Δερβενίου.

Φωτογραφικό Υλικό από τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου-Δερβενίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αγία Σοφία πρέσβευε υπέρ ημών


Κείμενο του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά
Εὐπρεπίζεται ἡ Καστοριά γιά νά ὑποδεχθεῖ
τόν Προκαθήμενο τῆς Ὀρθοδοξίας,
τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη
κ.κ. Βαρθολομαῖο
Ἡ γραφική Καστοριά, ἡ ἀρχόντισσα τῆς Δυτικῆς Μακεδονίας, μέ τήν ἱστορία καί τόν πολιτισμό της, μέ τήν ζωντανή παράδοσή της καί τά μνημεῖα της, κυρίως ὅμως μέ τή χορεία τῶν Ἁγίων της, πού τήν σκεπάζουν προστατευτικά, ἐτοιμάζεται νά ὑποδεχθεῖ τόν Ἀρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης καί Οἰκουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαῖο, πού θά τῆς προσφέρει τήν Πράξη Ἁγιοκατατάξεως τῆς Ὁσίας Σοφίας τῆς Ποντίας.
Μέ τό καλό νά μᾶς ἔλθετε, Παναγιώτατε.

Η Εορτή των Αγίων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κύθνο.

Στην Κύθνο μετέβη εχτές ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ και τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό επί τη ιερά μνήμη των Αγίων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στους Ιερούς Ναούς Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Χώρας και στον φερώνυμο Ναό Δρυοπίδος.
     Μετά το πέρας του Εσπερινού στη Δρυοπίδα, παρατέθηκε παραδοσιακή δοχή από το Δήμο, στην Πλατεία «Αρχιμ. Νικολάου Ευγενικού».

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ


 

     Με μεγάλη κοσμοσυρροή φέτος τελέσθηκε η Ιερά πανήγυρις των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Νεάπολη της Λάρισας, όπου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος προέστη των Ιερών Ακολουθιών και μίλησε για τη ζωή και το έργο των εορταζόντων Αποστόλων.

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ι. Παρεκκλήσιο των Δώδεκα Αποστόλων-Σοχού.

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στις 28 Ιουνίου ε.έ. στο Ιερόν Παρεκκλήσιον των Δώδεκα Αποστόλων Σοχού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Πριν την τέλεση του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευσις των Σεπτών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Πρωτοκορυφαίων Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου από τον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σοχού στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Δώδεκα Αποστόλων με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Πανηγυρίζει η Βέροια με λαμπρότητα και επισημότητα την μνήμη του αποστόλου των εθνών Παύλου, ιδρυτού της τοπικής αποστολικής Εκκλησίας.

PDFΕκτύπωσηE-mail
ΙΗ ΠΑΥΛΕΙΑ 2012 
Την Παρασκευή 29 Ιουνίου το πρωί στο μητροπολιτικό ιερό ναό των αγίων πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προς τιμήν του ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας αποστόλου των εθνών Παύλου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.
Στον όρθρο χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πιττσούργου (ΗΠΑ) κ. Σάββας, εκπρόσωπος 
του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος στη συνέχεια προεξήρχε της πολυαρχιεαρτικής θείας Λειτουργίας.

Σύναξις Ἁγίων Ἐνδόξων καὶ Πανευφήμων Ἀποστόλων, 30 Ιουνίου.


Οἱ Ἅγιοι Δώδεκα Ἀπόστολοι εἶναι:
ὁ Ἀπόστολος Πέτρος ( 29 Ἰουνίου),
ὁ Ἀπόστολος Ἀνδρέας ( 30 Νοεμβρίου),
ὁ Ἀπόστολος Ἰάκωβος ὁ τοῦ Ζεβεδαίου ( 30 Ἀπριλίου),
ὁ Ἀπόστολος Ἰάκωβος ὁ τοῦ Ἀλφαίου ( 9 Ὀκτωβρίου),
ὁ Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης ( 24 Σεπτεμβρίου),
ὁ Ἀπόστολος Φίλιππος ( 14 Νοεμβρίου),
ὁ Ἀπόστολος Βαρθολομαῖος ( 11 Ἰουνίου),
ὁ Ἀπόστολος Θωμᾶς ( 6 Ὀκτωβρίου),
ὁ Εὐαγγελιστὴς Ματθαῖος ( 16 Νοεμβρίου),
ὁ Ἀπόστολος Ἰούδας ( 19 Ἰουνίου),
ὁ Ἀπόστολος Ματθίας ( 9 Αὐγούστου),
ὁ Ἀπόστολος Σίμων ὁ Ζηλωτής ( 10 Μαΐου).

ὴν ἡμέρα αὐτὴ ἡ Ἐκκλησία ἑορτάζει μὲ ξεχωριστὴ λαμπρότητα τὴ Σύναξη τῶν Δώδεκα Ἀποστόλων. Βεβαίως ὑπάρχουν καὶ οἱ μνῆμές τους σὲ διάφορες ἡμερομηνίες τοῦ λειτουργικοῦ ἔτους, ἀλλὰ μὲ αὐτὸ τὸ συλλογικὸ ἑορτασμὸ τιμᾶται σύμπασα ἡ χορεία τῶν μεγάλων αὐτῶν ἀνδρῶν, οἱ ὁποῖοι ὡς συνεχιστὲς τοῦ σωτηριώδους ἔργου τοῦ Κυρίου ἐπὶ τῆς γῆς, ἔστρεψαν τὸ ροῦ τῆς ἱστορίας καὶ ἄλλαξαν κυριολεκτικὰ τὴ μορφὴ τοῦ κόσμου. Χάρη στὸν ἰδικό τους ἀγώνα, τὶς ἀφάνταστες προσωπικὲς τους θυσίες, τὴ μαρτυρία καὶ τὸ μαρτύριό τους ἐθεμελιώθηκε ἡ Ἐκκλησία στὸν κόσμο.

ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ,ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ Β΄


Έφτασε πριν λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ
Ιερώνυμος στην πόλη της Κορίνθου για να προεξέχει στον πανηγυρικό
εσπερινό  προς τιμή του Αποστόλου των Εθνών. Ο Μακαριώτατος
επισκέφτηκε το επισκοπείο και είχε ολιγόωρη συζήτηση με τον
Μητροπολίτη Κορίνθου κ . Διονύσιο και άλλους αρχιερείς. Κατόπιν όλοι
μαζί κατευθύνθηκαν στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου για την
έναρξη του πανηγυρικού εσπερινού.
ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ,ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ  ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ Β΄
Στις 28 και 29 Ιουνίου η Εκκλησία της Κορίνθου, εορτάζει τον Πολιούχο
της, Απόστολο Παύλο. Στο επίκεντρο των πνευματικών εκδηλώσεων
βρίσκεται ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησαν οι Εορταστικές εκδηλώσεις στη Βέροια για την μνήμη του Αποστόλου των εθνών Παύλου.

PDFΕκτύπωσηE-mail
ΙΗ ΠΑΥΛΕΙΑ 2012
Από τον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό του απ. Παύλου στη Βέροια

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 28ης Ιουνίου στο μητροπολιτικό ιερό ναό των αγίων πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας αποστόλου των εθνών Παύλου.

Όπως κάθε χρόνο στις εορτές συμμετέχουν εκπρόσωποι των ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.
Στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεζιανής κ. Ανδρέας, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.Μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα Παύλεια ενσαρκώνουν την ενότητα της Εκκλησίας μιας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας καλεί εκπροσώπους από όλα τα πατριαρχεία και αυτοκέφαλες Εκκλησίες ώστε να τιμήσουμε τον Απόστολο Παύλο, τον άνθρωπο που κύρηξε την Αλήθεια σε όλα τα έθνη.

Ἅγιος Πέτρος ὁ Ἀπόστολος και ο Ἅγιος Παῦλος ὁ Ἀπόστολος, 29 Ιουνίου.



Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος ἡ ἡρωικότερη ἀποστολικὴ μορφὴ τῆς πρώτης Χριστιανικῆς περιόδου, ὑπῆρξε ὁ κατ’ ἐξοχὴν Ἀπόστολος τῶν Ἐθνῶν, ὁ μοναδικὸς διδάσκαλος καὶ ὁ σπουδαιότερος παιδαγωγὸς τῆς Οἰκουμένης, ὁ ἐκκλησιαστικὸς ἀγωνιστὴς καὺ φυτουργὸς τῆς Ἐκκλησίας. Οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας ἐκφράζονται μὲ τὸ μεγαλύτερο θαυμασμὸ καὶ ἐξυμνοῦν μὲ τὰ καλύτερα λόγια τὴν προσωπικότητά του, τὸ καταπληκτικὸ ἱεραποστολικὸ ἔργο του καὶ τὴ μοναδικὴ διδασκαλία του. Μάλιστα ὁ κυριότερος ἑρμηνευτής του, ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, ἐκ τῶν κορυφαίων πατέρων τῆς Ἐκκλησίας, εὔστοχα τὸν χαρακτηρίζει ὡς «τὸν πρῶτον μετὰ τὸν Ἕνα» καὶ συνιστᾶ «μὴ θαυμάζειν μόνον ἀλλὰ καὶ μιμεῖσθαι τὸ ἀρχέτυπον τοῦτο τῆς ἀρετῆς». Ἄριστος γνώστης τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας καὶ παιδείας, ἔφερε τὸ ἀληθινὸ φῶς τῆς θεογνωσίας, τὸ φῶς τοῦ Εὐαγγελίου ἀπὸ τὴν Ἀνατολὴ στὴ Δύση.

Βίντεο με τον Πατριάρχη να κατευθύνεται στο Επισκοπείο Κοζάνης και πάρα πολύ κόσμο!



από :  http://www.youtube.com/watch?v=OzuikSXPWcg&feature=player_embedded

Επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης - Δείτε όλη την εκδήλωση!

vartholomaios_kozani87587Η επίσημη υποδοχή Οικουμενικoύ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Βαρθολομαίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης παρουσία πλήθους κόσμου..

Δεκάδες πιστών και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αλλά και σύσσωμος ο κλήρος της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης, καθώς και πολλοί μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας υποδέχτηκαν το απόγευμα στην πόλη της Κοζάνης τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην πρώτη και ιστορική, πραγματικά, επίσκεψή του στην περιοχή μας!

Η υποδοχή έγινε μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα και με όλες τις λαμπρές εκδηλώσεις, με τον Πατριάρχη να περνά μέσα από την οδό Παύλου Μελά, υπό την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και μέσα από άγημα του Στρατού, αλλά και από παιδιά τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσημη υποδοχή, στη μεγάλη εξέδρα που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία, με την ομιλία του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, ο οποίος επέδωσε και την τιμητική διάκριση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Αμέσως μετά ο Παναγιώτατος στη δική του ομιλία ευχαρίστησε θερμά τις τοπικές αρχές και το πλήθος των πιστών, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή μας, για να ακολουθήσει η πορεία του, υπό τις θερμές εκδηλώσεις του κόσμου, προς τον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, για τη Θεία Δοξολογία.

Να σημειωθεί πως στην Κοζάνη βρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και, φυσικά, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος.
από :  http://www.kozanilife.gr/2010-08-11-17-23-47/2012-01-22-11-04-34/52/7488.html 


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το ευαγγέλιο της Κυριακής κατά Ματθαίου (Η´ 5-13).


Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, εἰσελθόντι τῷ ᾿Ιησοῦ εἰς Καπερναοὺμ προσῆλθεν αὐτῷ ἑκατόνταρχος παρακαλῶν αὐτὸν καὶ λέγων· Κύριε, ὁ παῖς μου βέβληται ἐν τῇ οἰκίᾳ παραλυτικός, δεινῶς βασανιζόμενος. Καὶ λέγει αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς· ᾿Εγὼ ἐλθὼν θεραπεύσω αὐτόν. Καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ἑκατόνταρχος ἔφη· Κύριε, οὐκ εἰμὶ ἱκανὸς ἵνα μου ὑπὸ τὴν στέγην εἰσέλθῃς· ἀλλὰ μόνον εἰπὲ λόγῳ, καὶ ἰαθήσεται ὁ παῖς μου.

Η Εκκλησία της Ελλάδος εορτάζει τη μνήμη του ιδρυτού της, Αποστόλου Παύλου.

Με θρησκευτική λαμπρότητα θα εορτάσει και εφέτος η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος την ιερή μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012, και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με την συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ἀνακομιδὴ Τιμίων Λειψάνων Ἁγίων Κύρου καὶ Ἰωάννου τῶν Ἀναργύρων καὶ Θαυματουργῶν καὶ τῶν σὺν αὐτοῖς, 28 Ιουνίου.



«Τῇ αὐτῇ ἡμέρα, μνήμη τῆς ἀνακομιδῆς τῶν λειψάνων τῶν Ἁγίων καὶ Θαυματουργῶν Ἀναργύρων Κύρου καὶ Ἰωάννου· καὶ τῆς Ἁγίας Μάρτυρος Ἀθανασίας καὶ τῶν τριῶν αὐτῆς θυγατέρων καὶ παρθένων Θεοδότης, Θεοκτίστης καὶ Εὐδοξίας».Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Κύρος καὶ Ἰωάννης, Ἀθανασία, Θεοδότη, Θεοκτίστη καὶ Εὐδοξία ( 31 Ἰανουαρίου) ἄθλησαν κατὰ τὴν ἐποχὴ τοῦ αὐτοκράτορος Διοκλητιανοῦ (284 – 305 μ.Χ.). Σήμερα ἑορτάζεται ἡ εὕρεση τῶν ἱερῶν λειψάνων αὐτῶν. Ἡ Σύναξή τους ἐτελεῖτο «ἐν τοῖς Φωρακίου καὶ ἐν ταῖς Ἀρκαδιαιναῖς».

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αύριο στη Κοζάνη – Δείτε όλο τον κατάλογο των παρευρισκόμενων αρχιερέων στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη.


 



Στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κοζάνη θα βρεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Διαβάστε στο kozan.gr τον υπόλοιπο κατάλογο των παρευρισκόμενων αρχιερέων.

Συνοδεία Οικουμενικού Πατριάρχη:
1. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέργαμου Ιωάννης
2. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος
3. Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεούπολεως Παντελεήμων
4. Πανοσιολογ. Μ. Αρχιδιάκονος Μάξιμος Βγενόπουλος
5. Πανοσιολογ. Διάκονος Ιωακείμ Μπίλλης,  Υπογραμματέας Αγίας & Ιεράς Συνοδου
6. Πανοσιολογ. Μ, Ιεροκήρυξ Αρχιμανδρίτης  Βησσαρίων Κομζιάς
7. Εντιμώτ. Συμεών Φραντζελάς, Αρχικλητήρ,
8. Εντιμωτ. Νικόλαος ΜαγγΙνας, Δημοσιογράφος
9. Εντιμ. Σταύρος Γαργαρίδης Εκπρόσωπος Νολαίας Ομογένειας της Πόλης


Σεβασιώτατοι Μητροπολίτες
1. Σταγών και Μετεώρων  Σεραφείμ
2. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος
3. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Προκόπιος
4. Θεσσαλονίκης Άνθιμος
Για συνέχεια κάνετε κλικ  Εδώ             

Εγκαίνια Ιερού Ναου Αγίου Εφραίμ Λαμίας


Εγκαίνια Ι.Ν. Αγ.Εφραίμ Λαμίας από LAMIASTARGR

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Δώδεκα Αποστόλων-Σοχού.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΝΤΙΝΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΧΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Σοχού σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στις λατρευτικές εκδηλώσεις του Πανηγυρίζοντος Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και των Αγίων Ενδόξων και Πανευφήμων Δώδεκα Αποστόλων.

Εόρτιες εκδηλώσεις στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου και των Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου-Δερβενίου.


Πρόγραμμα εορτής Ι.Ν. Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Γιάννουλης



Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012
07:00 μ.μ Υποδοχή Ιερπύ Λειψάνου Αγίου Λουκά του Νέου Ιατρού και Ομολογητού Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
07:30 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

07:30 μ.μ. Μεθεὀρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός.

08:00 μ.μ. Λιτάνευσις Ιεράς Εικόνος Αγίων Δώδεκα Αποστόλων μετ’αρτοκλασίας.