Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Νέος Κληρικός στη Μητρόπολη Δημητριάδος.


Την Χειροτονία νέου εγγάμου Διακόνου π. Χαραλάμπους Χιώτη, τέλεσε οΣεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως.

Απευθυνόμενος στον νέο Κληρικό ο κ. Ιγνάτιος τού συνέστησε να μιμηθεί τις αρετές που εκφράζουν τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο μέγα γεγονός της Γεννήσεως του Θεανθρώπου. Τού υπέδειξε να εγκολπωθεί την ταπείνωση του Χριστού, επισημαίνοντας: «εμείς οι Κληρικοί μέσα μας πρέπει να κρατούμε πάντοτε το ταπεινό φρόνημα για να διακονούμε αξίως Αυτόν που κι εσύ σε λίγο θα κρατήσεις στα χέρια σου και θα μεταδίδεις στους ανθρώπους, τον Χριστό μας...».



Στη συνέχεια τού ζήτησε να μιμηθεί την διάκριση του Ιωσήφ: «Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς τους κληρικούς και πρώτα από όλα πρέπει να έχουμε πάντοτε συνείδηση ότι δεν μάς ανήκει η Εκκλησία, εμείς ανήκουμε στην Εκκλησία. Και το λέγω αυτό γιατί πολλές φορές υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχαστούμε οι κληρικοί, είτε Διάκονοι, είτε Ιερείς, πολλώ δε μάλλον Επίσκοποι και να νιώσουμε τόση ασφάλεια και αυτάρκεια, ώστε προς στιγμήν να πιστέψουμε ότι μάς ανήκει η Εκκλησία. Όχι. Απαρτίζουμε την Εκκλησία του Χριστού μαζί με το λαό. Χωρίς αυτόν τον λαό του Θεού Εκκλησία δεν υπάρχει. Όπως και χωρίς τον Επίσκοπο και τον Ιερέα Εκκλησία δεν υφίσταται...»

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνέστησε την απλότητα των Ποιμένων: «Κράτησε την απλότητα των ποιμένων, που σημαίνει καθαρή καρδιά, καθαρό μυαλό, για να μπορείς να ακούσεις και να δεις τους Αγγέλους που θα συλλειτουργούν μαζί σου από εδώ και πέρα. Θέλει καθαρή καρδιά, θέλει καθαρή ψυχή που να αγαπάει τον Χριστό για να μπορείς να γίνεις λειτουργός των Αγίων στην Αγία Τράπεζα που τελετουργείται το Μυστήριο των Μυστηρίων, η Ευχαριστία και ο άρτος και ο οίνος, το ψωμί και το κρασί, γίνονται Σώμα και Αίμα Χριστού. Και όταν γονατίζεις να θυμάσαι τους ποιμένες της Βηθλεέμ, που πρώτοι αυτοί γονάτισαν και έγιναν προσκυνητές του νεογέννητου Χριστού...»










Τέλος, συνέστησε στον νέο Διάκονο να μιμηθεί τους τρεις Μάγους: «Πάρε τη σοφία των Μάγων και αν θέλεις κάτι να κρατήσεις και από αυτούς, κράτησε το βλέμμα σου στους ουρανούς. Εκεί εστράφησαν για να δουν το αστέρι, που και αυτό χαμήλωσε, για να βρουν τον Ιησού. Κάθε φορά που θα νιώθεις δυσκολία, μη γονατίσεις απελπισμένα παρά μόνο για να στρέψεις το βλέμμα σου προς τον ουρανό και από εκεί, με τη ζωντανή προσευχή σου, να αντλήσεις τη δύναμη που θα έχεις ήδη λάβει με το Άγιο Πνεύμα, που θα δίνει λύση στα προβλήματά σου και απάντηση στα ερωτήματά σου. Να λοιπόν, που πορεύεσαι για τη Βηθλεέμ, για το σπήλαιο, για το νεογέννητο Χριστό. Αλλά πρόσεξε, μη ξαναγυρίσεις στον Ηρώδη, γιατί υπάρχει πάντοτε ένας Ηρώδης που καραδοκεί. Περιμένει, πολλές φορές, να πλουτίσει μέσα από την εξουσία και να εκβιάσει τους ανθρώπους. Δεν μάς αρμόζει εμάς τέτοια συμπεριφορά. Εμείς μόνο διακονούμε και ποτέ δεν εξουσιάζουμε, μόνο ενώνουμε και ποτέ δεν διχάζουμε. Ξέρουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού και ποτέ δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους από το χρώμα, τη φυλή, ακόμη και την πίστη τους. Εμείς είμαστε του Χριστού και του Χριστού θα παραμείνουμε μαθητές. Δια άλλης οδού έφυγαν για να μην περάσουν από τον Ηρώδη, αυτόν που καταδυναστεύει πάντοτε λαούς και πολιτείες...»

Ολοκληρώνοντας την προσλαλιά του ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για την Πηλιορείτικη καταγωγή του νέου Διακόνου (από τη Ζαγορά) και αποκάλυψε την αγωνία που τον διακατείχε, τα προηγούμενα χρόνια για την Ιερατική συνέχεια στην περιοχή του Πηλίου: «θέλω να εξομολογηθώ, πριν από λίγα χρόνια παρακαλούσα το Θεό σχεδόν απελπισμένος για το τί θα κάνω με τους πιστούς στα χωριά του Πηλίου. Και ο Θεός απήντησε στις προσευχές μου. Και είσαι ο τέταρτος, κατά σειρά, νέος κληρικός που προέρχεσαι από το Πήλιο. Και χαίρομαι γιατί είστε νέοι. Και δε φοβάμαι τις δυσκολίες. Ας μάς αρνούνται αυτό που δικαιούμαστε από το κράτος. Θα βρούμε τρόπους, γιατί μάς στηρίζει ο λαός μας»

Ο νέος Διάκονος θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.