Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου Τίμησε τους Προστάτες της ‘’Τρεις Παίδες Εν Καμίνω’’.


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Όπως κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, έτσι και φέτος, η Π.Υ  Ναυπλίου τίμησε με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, τους Προστάτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αγίους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω». Οι Άγιοι Τρεις Παίδες, Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ, με τη στάση ζωής τους αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.




 
Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και καθιερώνεται  από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος. To Πυροσβεστικό Σώμα τιμά και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου. Φέτος ο εορτασμός των Αγίων έγινε στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου χοροτατούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου κ .Καλλινίκου ,καθώς και των ιερέων πατέρα Ελευθέριο Μίχο ,ιερά του Ναού και του πατέρα Ιωάννη Μητροσύλη. Το παρών τους έδωσαν ο διοικητής της Π.Υ Ναυπλίου Γ.Δελογιάννης ,καθώς οι αξιωματικοί και πυροσβέστες .