Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Κοπή πίτας σε Ιερά Σύνοδο και Αρχιεπισκοπή.


28/12/2012Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Λίγο μετά τις δέκα το πρωί πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο παρουσία των εκπροσώπων των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος καθηγητών της Θεολογικής Σχολής, αλλά και των εργαζομένων του Συνοδικού Μεγάρου.



Μετά την εκδήλωση ο Αρχιεπίσκοπος σε ερώτηση δημοσιογράφων για την παραχώρηση αγροτεμαχίων της εκκλησίας σε πολίτες που θέλουν να τα καλλιεργήσουν τόνισε ότι χρειάζεται συνεργασία με την πολιτεία, απαιτείται η αποδέσμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας και με ειλικρίνεια και διαφάνεια θα επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, για το καλό του λαού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον Μακαριώτατο, παρουσία μητροπολιτών, του υπουργού υγείας, του γενικού γραμματέα του υπ. Παιδείας, του περιφερειάρχη αττικής του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και εκπροσώπων και εργαζόμενων από κάθε τμήμα και φορέα της Αρχιεπισκοπής.