Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πανήγυρις Πολιούχου Τυρνάβου Αγίου Γεδεών.





Με μεγάλη κατάνυξη και με συμμετοχή του ευλαβεστάτου λαού του Τυρνάβου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου η πανίερος μνήμη του νέου οσιομάρτυρος Γεδεών.
Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ναός του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο τάφος και τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα του.
Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό της εορτής χοροστάτησε και ομίλησε για την βιωματική πίστη του νέου οσιομάρτυρος και την αληθινή σχέση Του με τον Θεό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Την κυριώνυμη ημέρα, 30 Δεκεμβρίου 2012 τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε  Αναγνώστη ένα λαμπρό νέο του Τυρνάβου και φοιτητή Θεολογίας κ. Αυρήλιον Μανδώραν.Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος μίλησε για την προσευχή του Αγίου τόσο μέσα στο μοναστήρι, όσο και κατά την φριχτή ώρα του συγκλονιστικού μαρτυρίου Του, τότε που τον διαπόμπευσαν στην πόλη του Τυρνάβου και ενώ του απέκοπταν ένα-ένα τα μέλη του σώματός του, εκείνος και πάλι προσηύχετο με την αλύγιστη καρδιά του, που όντως εφλέγετο αγάπης Θεϊκής. Ακολούθησε ιερά λιτάνευση της Ιεράς Κάρας και της Αγίας εικόνος του Οσιομάρτυρος Γεδεών στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, όπου τελέστηκε η αρτοκλασία παρουσία των πολυπληθών προσκυνητών και των Αρχόντων του τόπου.
Στη σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην ξεχωριστή ευλογία που έχει αυτή η πόλη του Τυρνάβου, να έχει πολιούχο και αρωγό, τον Άγιο ένδοξο νέο Οσιομάρτυρα Γεδεών, ενώ έκανε λόγο για την πνευματική ενίσχυση που δίδει ο Άγιος στις μέρες μας, καθώς ακόμη και για την προστασία και την θεραπεία που παρέχει σε όποιον με πίστη και ειλικρίνεια αισθημάτων προστρέχει στην χάρη Του.