Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Η Καστοριά γιόρτασε την απελευθέρωση της (ΦΩΤΟ).

eleutheria
Καστοριά, Γιώργος Φερδής
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης εορτάστηκαν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Βυζαντινής πόλη της Μακεδονίας την Καστοριά.
Με το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Βυζαντινό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Αγίου Μηνά) ξεκίνησε η ιστορική ημέρα στην πόλη, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα και των Ιεραρχών Δράμας κ. Παύλου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον απελευθερωτή Άγιο τους στην Εκκλησία και την ιστορική ημέρα της πόλεως.
Λίγο πριν το τέλος ο Ποιμενάρχης της Καστοριάς απευθηνόμενος στον κόσμο μίλησε για τον Άγιο Μηνά και την ημέρα της απελευθερώσεως της πόλης, ενώ ευχαρίστησε θερμά τους Άρχοντες για τον ερχομό τους.

Ο κύριος ομιλητής Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας με τον δυνατό του λόγο μίλησε για την ημέρα των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλεως, καθώς και για την προσωπικότητα του Καστοριανού λαού, που τιμά τον Άγιο του πανηγυρικά.
«Η Ανάσταση μας κάνει όλους αισιόδοξους, η μνήμη και η χάρη των Αγίων μας κάνει να είμαστε χαρούμενοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρνάβας για την σημερινή μέρα.
Ενώ σημείωσε για την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά λέγοντας ότι: «Κι αν κάτι λάθος κάναμε, και αν την Ελευθερία μας δεν την διαχειριστήκαμε σωστά, η σημερινή γιορτή της σύναξης μας δίνει την ευκαιρία να σηκωθούμε ξανά».
Αμέσως μετά έγινε η ιερά λιτάνευση των τιμίων λειψάνων και της Ιεράς εικόνος του Αγίου Μηνά  του Θαυματουργού προς τον Μητροπολιτικό Ναό.
Εκεί έγινε η έπαρση της Ελληνικής σημαίας από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή και τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ εις μνήμην της ιστορικής Δοξολογίας της Απελευθερώσεως της Καστοριάς την 11η Νοεμβρίου 1912. Λίγο αργότερα εψάλει η Δοξολογία της Επετείου και ο Εθνικός μας ύμνος.
Τέλος όλοι οι Άρχοντες και οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας και Καστορίας κ. Σεραφείμ μετέβησαν παραλιακά της πόλης για την καθιερωμένη παρέλαση.
eleutheria1
eleutheria2
eleutheria3
eleutheria4
eleutheria5
eleutheria6
eleutheria7
 eleutheria8
eleutheria9
eleutheria10
eleutheria12
eleutheria13
eleutheria14
eleutheria15
eleutheria16
eleutheria17
eleutheria18