Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΩΤΟΥ, ΕΝ ΛΑΡΙΣΗ ΤΕΛΕΙΩΘΕΝΤΟΣ.


ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΩΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΛΑΡΙΣΗ ΤΕΛΕΙΩΘΕΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΛΑΡΙΣΗΣ


Πανηγυρικά και με πρωτοφανή την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος, εόρτασε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 η τοπική Εκκλησία τον δικό της Άγιο Νεομάρτυρα, τον ένδοξο Ιωάννη, τον εκ Γουβών της Μονεμβασίας καταγόμενο και εν τη πόλει της Λαρίσης μαρτυρήσαντα για την δόξα του Θεού στις 21 Οκτωβρίου 1773.


Η μεγάλη πανήγυρις έλαβε χώρα στον Ι.Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης, όπου και ο φερώνυμος Ναός του Αγίου, στον οποίο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς χριστιανούς να προσκυνήσουν με ευλάβεια και πίστη ζέουσα τον Άγιο του Θεού και να κατανοήσουν την δύναμη της πίστεως του Νεομάρτυρος Ιωάννου, που έφηβος ων θυσίασε την ζωή του για να μην αλλαξοπιστήσει και χάσει έτσι την αιώνιο ζωή!