Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΑΥΜΑΚΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ,

Κείμενο - Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

Τελέστηκε με κατάνυξη απόψε στη Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, ο εσπερινός επί τη εορτή του Aγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, χοροστατώντας ο άγων τα ονομαστήρια Καθηγούμενος της Μονής, Θεοφ. Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Συμμετείχε πλήθος κόσμου, ενώ έψαλλαν οι πατέρες της Ιεράς Μονής.



Στο σύντομο αλλά επίκαιρο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος τόνισε τη σημασία του παραδείγματος του Αγίου Ιακώβου που έζησε ως "δούλος του Κυρίου Ιησού Χριστού".
"Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε από την αποψινή ευχαριστιακή σύναξη είναι ότι οφείλουμε να είμαστε άνθρωποι της ουσίας και όχι των τύπων. Αν πάσχει από κάτι η εποχή μας, είναι οι μέριμνες που μας απασχολούν, μας φορτώνουν το μυαλό και μας εμποδίζουν να ζήσουμε σαν πραγματικοί χριστιανοί. Ο πραγματικός Χριστιανός είναι δούλος Κυρίου και ζει ως μέλος του Σώματος του Χριστού. Υπομένει με πραότητα και καρτερία και λαμβάνει τη Χάρη του Θεού

Κλείνοντας ο κύριος Ιάκωβος κάλεσε τους πιστούς να μην δίνουν σημασία σε έργα ασεβή και βλάσφημα. "Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του. Εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκαναν οι Μουσουλμάνοι με την ταινία για τον Μωάμεθ. Αυτά τα βλάσφημα έργα δεν φοβίζουν την Εκκλησία. Οι Χριστιανοί δεν φοβήθηκαν διωγμούς και μεγάλους τυράννους που τους βασάνισαν. Η Εκκλησία δεν κινδυνεύει από τους άθεους και τους ασεβείς. Κινδυνεύει από τους "ευσεβείς" σε εισαγωγικά.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις ευχές των πιστών.