Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις των Κ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Παναγία η Βηματάρισσα

            Με την Χάρη του Θεού ολοκληρώθηκαν, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 οι φετινές Εκδηλώσεις των Κ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ στην Πόλη της Χαλκίδος, τις οποίες διοργάνωσε ο Μητροπολιτικός Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την ευκαιρία της ετησίου Πανηγύρεώς του.
            Οι Εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Ιερά Αγρυπνία, που τελέσθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 προς 28 Οκτωβρίου 2012 και με την Πρωϊνή Θεία Λειτουργία της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου 2012, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό.
Agripnia 27.10.2012 001.JPG
            Η Αγρυπνία της 27ης Οκτωβρίου προς τιμήν της Ελευθερώτριας Θεομήτορος, με αφορμή την Εορτή της Αγίας Σκέπης, έχει καθιερωθεί να τελείται από την πρώτη χρονιά των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, έχει δε και μια ιδιαίτερη σημασία για τον Μητροπολιτικό Ναό, γιατί σε παρόμοια Αγρυπνία αυτής της ημέρας, το έτος 1973, ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης) τέλεσε την Ακολουθία επί διασαλεύσει της Αγίας Τραπέζης του Μητροπολιτικού Ναού και καθιέρωσε Άγιες Τράπεζες στα δύο κλίτη του Ι. Ναού, επ’ ονόματι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και του Αγίου Χαραλάμπους.
            Στην Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και έψαλλαν θαυμάσια οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Γεώργιος Καραγκούνης και κ. Ιωάννης Δέδες με τους δύο Χορούς τους.   
Agripnia 27.10.2012 002.JPG
            Το πρωί της Κυριακής, σε άλλη Αγία Τράπεζα ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ενώ έψαλλε η Χορωδία Χαλκίδος 1936, υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Χάνου, τον δε θείο λόγο κήρυξε ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Αντίπας, Γέροντας του Ιβηριτικού Κελλίου της Αγίας Άννης.
            Στις 11.00 π.μ. η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, που φιλοξενήθηκε όλες τις ημέρες των Εκδηλώσεων αναχώρησε για το Άγιο Όρος, συνοδευόμενη από 50 Ενορίτες του Αγίου Δημητρίου, με προεξάρχοντα τον Προϊστάμενο Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου.
Agripnia 27.10.2012 004_1.JPG
29/10/2012