Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Με τιμές έγινε δεκτός ο Πατριάρχης στα Σιάτιστα (ΦΩΤΟ)


κάνετε κλικ Εδώ
Siatista
Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής
Με τιμές έγινε δεκτός το απόγευμα στη Σιάτιστα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Στην είσοδο της πόλης τον ανέμεναν παραδοσιακοί καβαλάρηδες, οι οποίοι τον συνόδευσαν μέχρι και το προαύλιο του δημαρχείου, όπου τον υποδέχτηκαν ο τοπικός μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος και άλλοι μητροπολίτες της Δ.
Μακεδονίας, η δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, δήμαρχοι της περιοχής και πλήθος κόσμου. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.
Ο κ. Βαρθολομαίος χαιρέτισε τους πιστούς στο προαύλιο του δημαρχείου και μεταξύ άλλων έπλεξε το εγκώμιο του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Παύλου υπογραμμίζοντας, ότι μέσα σε αυτή την περίοδο της «γενικής κρίσης» επιτελεί «έργο παρακλήσεως και πνευματικής καθοδηγήσεως του λαού» και «δε χαϊδεύει τα αυτιά του», αλλά τον «διορθώνει» και τον «οικοδομεί».

«Με συγκίνηση πληροφορούμεθα την αθόρυβον, αλλά ουσιαστική και θεοφιλή εργασία σας εις τον λαόν, με το στιβαρόν και πατερικόν λόγον σας, ο οποίος «δε χαϊδεύει τα αυτιά του», κατά τη λαϊκήν έκφρασιν, αλλά τον στηρίζει, τον οικοδομεί, τον επιτιμά, τον διορθώνει και ούτω γλυκαίνει την καρδία του» επεσήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι η πραγματική αιτία της κρίσης «είναι πρωτίστως πνευματική και ηθική και όχι οικονομική», λέγοντας ότι «προ της υλικής χρεοκοπίας προηγήθη η πνευματική» και «τώρα υφιστάμεθα τας τραγικές συνέπειας αυτής της πορείας, δίχως Θεόν, η οποία οδηγεί προς την καταστροφή». Πρόσθεσε, ότι διέξοδος είναι η μετάνοια και η επιστροφή στον Χριστό και την εκκλησία του.
«Η επίσκεψη σας στην πόλη της Σιάτιστας και στην Ελλάδα γενικότερα, κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε αποτελεί ηθική ενίσχυση, μας δίνει δύναμη και κουράγιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε με υπομονή την μεγάλη κρίση που βιώνει η χώρα μας και κατ' επέκταση διέρχεται ο λαός μας» υπογράμμισε καλωσορίζοντας και προσφωνώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου.
Αργότερα τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου, παρουσία των αρχών.
Η επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στη Σιάτιστα συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την ανέγερση του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Δημητρίου, προστάτη της πόλης, που εορτάζει αύριο.
Ο κ. Βαρθολομαίος θα τελέσει αύριο το πρωί τη Θεία Λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραμείνει στη Σιάτιστα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, επισκεπτόμενος εκκλησιαστικά ιδρύματα, αρχοντικά και διατηρητέα της πόλης, το παλαιό Επισκοπείο του Σισανίου, ενώ το Σάββατο θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο κτίριο της μονής Αγίου Αθανασίου Εράτειρας και θα επισκεφθεί τη μονή Μικροκάστρου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αύριο μετά τη Θεία Λειτουργία θα αναχωρήσει από τη Σιάτιστα για να συμμετάσχει στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της μητρόπολης Λαγκαδά.
Siatista1
Siatista2
Siatista3
Siatista4
Siatista5
Siatista6
Siatista7
Siatista8
Siatista9
Siatista10
Siatista11