Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ.



ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ ΛΑΡΙΣΗΣ.
Γεύση από τον πρωτοχριστιανικό τρόπο τέλεσης της Θείας Λειτουργίας πήραν την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, το πρωί οι πιστοί Χριστιανοί που κατέκλυσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου τελέσθηκε η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων. Η Θεία αυτή Λειτουργία τελείται στον Άγιο Αχίλλιο μία φορά το χρόνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και είναι πρωτότυπη σε σχέση με τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που διατήρησε και τελεί η Εκκλησία καθημερινά.


Πολύ ενθαρρυντική ήταν η προσέλευση πολλών πιστών στο ποτήριο της ζωής και μάλιστα ιδιαίτερα νέων ανθρώπων και πολλών μαθητών, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και καθηγητές τους κοινώνησαν με τον αρχαίο τρόπο το σώμα και το αίμα του Χριστού.