Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η εορτή της Αγίας Σοφίας στην Χαλκίδα.


            Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, πανηγύρισε το εσπέρας της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2012 ο νεόδμητος Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας στην συνοικία Ξηρόβρυση Χαλκίδος, χοροστατήσαντος κατά τον Εσπερινό, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Εσπερινός Αγ. Σοφίας Ξηροβρυσης 2012 004.JPG
           
Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο συγκλονιστικό μαρτύριο των τριών θυγατέρων της Αγίας Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ξηρόβρυσης, τον Δήμο Χαλκιδέων, τον ΔΟΑΠΠΕΧ, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος και όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην ανέγερση, τον εξοπλισμό, την συντήρηση και γενικώς την πρόοδο του Ιερού Ναού, ο οποίος υπάγεται πλέον απευθείας στην Ιερά Μητρόπολη, ως Παρεκκλήσιο και πρόκειται, συν Θεώ, και εφ’ όσον υπάρξουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις να γίνει Ενοριακός, κέντρο της Λατρείας και της ζωής των ευσεβών κατοίκων της Ξηρόβρυσης.
Εσπερινός Αγ. Σοφίας Ξηροβρυσης 2012 005.JPG
            Στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος που ακολούθησε συμμετείχαν πάρα πολλοί χριστιανοί μας, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, πλαισιούμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Αντώνιο Αφράτη (τον πολλά κοπιάσαντα για τον Ιερό Ναό) και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ όλοι οι προσκυνητές έλαβαν μετά το τέλος της Λιτανείας φαγητό-πανηγύρι, το οποίο ετοίμασαν τα δραστήρια μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης, τα οποία είχαν και την πρωτοβουλία της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού.
Εσπερινός Αγ. Σοφίας Ξηροβρυσης 2012 006.JPG             Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, ετελέσθη στον Ι. Ναό η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια, Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε θαυμάσια ο Διάκονος π. Νεκτάριος Ευγενικός.