Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Χαλκίδος: «Να μετάσχουμε του Δείπνου»


Στην Ιερά Μονή Αγίας Ελέσης, προστάτιδος των Κυθήρων, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, που ευρίσκεται στο νησί των Κυθήρων προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
από Εδώ







Ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος στο κήρυγμά του ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή και τόνισε τη σημασία της υπακοής στο θέλημα του Χριστού, από αγάπη για Εκείνον και όχι από φόβο, ενώ κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν στην υπακοή τον Απόστολο Πέτρο και να μετάσχουν της Θείας Ευχαριστίας με πίστη και ταπείνωση.

Με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου και ο σεβάσμιος ιερέας του Ιερού Ναού της Αγ. Ελέσης π. Άνθιμος Βενέρης. Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για την πρόσκληση που του απηύθυνε να επισκεφθεί το νησί.






Στο Αναλόγιο έψαλλε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου Πειραιώς κ. Νικόλαος Σωτηρίου συμπαραστατούμενος υπό των κ. Δημητρίου Παπάνη και Ευστρ. Χαρχαλάκη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής, όπου και ο τόπος μαρτυρίου της Αγίας Ελέσης, από τον π. Άνθιμο και παρεκάθησε στο Ηγουμενείο σε κέρασμα που παρέθεσαν οι Επίτροποι και οι Ενορίτες της όμορφης αυτής περιοχής των Κυθήρων.



 -----------------------------------------------------------------
Κείμενο – φωτό:
Ευστράτιος Α. Χαρχαλάκης
Αναπλ. Πρόεδρος Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων – Αντικυθήρων (ΝΠΔΔ)