Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη ευκαιρία της εορτής της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνας.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα ετελέσθη στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τῇ εορτῇ της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης της εκ Ζαγκλιβερίου καταγομένης.

Κατά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο οποίος ετελέσθηστον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών-Όσσης την 26ην του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ. χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου προσήλθε πλήθος πιστών προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη και να προσκυνήσουν τα κατά θαυμαστό τρόπο ευρεθέντα λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης παρέστη ο νέος Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμαδρίτης π. Νικηφόρος Ψυχλούδης καθώς και ιερείς και μοναχές της Ιεράς μας Μητροπόλεως.


Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ανεφέρθη εκτενώς στο βίο της Αγίας καθώς και σε όλα εκείνα τα θαυμαστά γεγονότα που συνέβησαν και οδήγησαν στην εύρεση των σεπτών λειψάνων της τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό που λείπει από τη ζωή μας σήμερα είναι η σταθερότητα τον βιωμάτων της πίστεως. Εύκολα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, παρασυρόμαστε και κλονιζόμαστε, σκανδαλιζόμαστε και ψάχνουμε δικαιολογίες για να δικαιολογήσουμε τις λανθασμένες μας επιλογές. Αυτό είναι το λάθος και η αστοχία μας και η αιτία της όποιας ταλαιπωρίας στην παρούσα ζωή, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Η Αγία Ακυλίνα όμως, όπως είπε, υπήρξε σταθερή και αμετακίνητη θυσιάζοντας τη ζωή της γνωρίζοντας πως ο Χριστός χαρίζει την αιώνιο ζωή της βασιλείας Του. Αυτή τη ζωή λοιπόν αγάπησε, με αυτή τη ζωή συνδέθηκε και γι’ αυτό και μεταβέβηκε ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τήν ζωήν και δια του μαρτυρίου έλαμψε ὡς χρυσός ἐν χωνευτηρίῳ και δια της μεγάλης αυτής διαδρομής άφησε την παρακαταθήκη της προς όλους εμάς και προς τους νέους δείχνοντας με το παράδειγμά της πως όταν κανείς είναι σταθερός στην πίστη του προς τον Χριστόν ξεπερνάει και τα μαρτύρια, και το θάνατο και τη φθορά και παραμένει και υπάρχει και ζει.