Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

AΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ (ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΆΡΓΟΥΣ) ΣΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΆΡΤΗΣ.



Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

 Όλη την Ελλάδα "οργώνει" ο κ. Δημήτρης Καρυάμης Έφορος Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Αργείων "Ο ΔΑΝΑΟΣ" για να ανακαλύψει εικονογραφία του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους. Πρόσφατα ο ακούραστος Αργείος  ιστοριοδίφης, βρέθηκε στο Βουργαρέλι στην ορεινή Άρτα από όπου μας έστειλε ένα μικρό οδοιπορικό από την εκεί αναζήτηση του, που δεν πήγε χαμένη όπως θα διαπιστώσετε. "Το Βουργαρέλι είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της ορεινής Άρτας και απέχει 58 χιλ. από την πρωτεύουσα του νομού. Βρίσκεται στη νότια πλευρά των Τζουμέρκων, σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων, ανάμεσα σε δύο ελατοσκέπαστες λοφοσειρές, του Προφήτη Ηλία ανατολικά και της Ομαλής δυτικά, που το προστατεύουν σαν φυσική αγκαλιά.  Ένα χωριό εξαιρετικά ευνοημένο από την ίδια τη φύση.
Με το πράσινο των δέντρων σε όλες του τις αποχρώσεις να κυριαρχεί.Τα άφθονα τρεχούμενα νερά να καταλήγουν σε δύο ποτάμια στις άκρες του χωριού. Τα πέτρινα σπίτια με τις κεραμοσκεπές. Το άνοιγμα του ορίζοντα, προσθέτουν μια απίθανη ομορφιά τοπίου, που σου προσφέρουν φωτογραφικές εντυπώσεις που σπάνια θα ξεχασθούν. Το Βουργαρέλι υπήρξε κεφαλοχώρι της περιοχής με σχολεία, ανθρώπους σπουδαγμένους, δημόσιες υπηρεσίες, πλούσια κοινωνική και πνευματική ζωή. Τα δύσκολα χρόνια της κατοχής σημάδεψαν το χωριό. Οι Γερμανοί κατακτητές με τις βόμβες τον Μάιο του 1943 και τη φωτιά τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, κατάστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του χωριού και έσπειραν το θάνατο. Οι Βουργαρελιώτες ξανάχτισαν τα σπίτια και στήσανε τη ζωή τους από την αρχή. Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τη σημερινή της μορφή κτίσθηκε στα 1951-52 σε σχέδια του Αναστασίου Ορλάνδου, με πρωτοστάτη έναν αείμνηστο δάσκαλο το Γ,Παπαδημητρίου και τη προσωπική εργασία των κατοίκων. Στην ίδια θέση υπήρχε η παλιά εκκλησία του χωριού που κάηκε από τους Γερμανούς το 1943.
Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία ενός σεβάσμιου ιερέα του πατρός Κίμωνα Ψαράκη, έγινε η αγιογράφηση του Ναού. Η κυρία Αικατερίνη Παπαοικονόμου – Κηπουργού, εγγονή του Ιδρυτού του Συλλόγου Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ», έχει αφιερώσει τοιχογραφία του ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΡΓΟΥΣ στη μνήμη του Ιερέως Χρήστου Παπαοικονόμου και τοιχογραφία του ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ του ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ στη μνήμη του συζύγου της Νικολάου Κηπουργού."