Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η Πανήγυρη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο.



Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012, εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού,η Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά που βρίσκεται στο Μέγα Δένδρο Θέρμου Αιτωλίας.
Το πρωί τελέσθηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής, η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και συλλειτουργούντων του Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών αρχιμ. Σωτήριος Τσάφος.
Πριν την απόλυση της θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε και εξ ονόματος του αγίου Επιδαύρου, τον Ποιμενάρχη μας κ. Κοσμά για την πρόσκληση να παραστούν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου αυτού Αγίου και του ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή, καθώς την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας άγει τα σεπτά ονομαστήριά του.
Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε στη συνέχεια τους αγίους αρχιερείς, καθώς και τους άρχοντες της περιοχής και τον φιλόχριστο λαό, για την παρουσία τους με την οποία τιμούν τον άγιο Κοσμά, αλλά και για τις ευχές τους και την αγάπη τους προς τον ίδιο.
Αμέσως μετά την θεία Λειτουργία οι Αρχιερείς μετέβησαν στο χωριό Μέγα Δένδρο, γενέτειρα του Αγίου Κοσμά, όπου σώζονται τα ερείπια της πατρικής οικίας του και τέλεσαν ειδική δέηση, στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Λαρίσης.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως.