Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Εορτή των τριών Αγίων της Υπάτης - Χειροτονία Πρεσβυτέρου την Κυριακή 26 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Υπάτης

Tην Κυριακή 26 Αυγούστου για πρώτη φορά εφέτος θα εορτασθούν μαζί οι τρεις Άγιοι της Υπάτης, ήτοι ο Άγιος Απόστολος Ηρωδίων, ιδρυτής της Εκκλησίας της Υπάτης, ο οποίος εμαρτύρησε στην Υπάτη, ο Άγιος Ιερομάρτυς Γρηγόριος Επίσκοπος Νέων Πατρών σφαγιασθείς κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Υπάτης την παραμονή του Ακαθίστου Ύμνου του έτους 1711 και ο Άγιος Αθανάσιος ο ιδρυτής του Μεγάλου Μετεώρου.
Οι εορτασμοί, θα λάβουν χώρα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Υπάτης, παλαιά Καθέδρα της Μητροπόλεως Νέων Πατρών, όπισθεν του Ιερού Βήματος του οποίου επαναπαύονται οι διατελέσαντες Μητροπολίται Νέων Πατρών μέχρι της ιδρύσεως της Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Κατά την διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδ. π. Κωνσταντίνου Παπασταμάτη.
Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου ημέρα εορτής των τριών Αγίων ορίσθηκε  η πρώτη Κυριακή μετά την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.  Την Ασματική Ακολουθία συνέθεσε ὁ εφημέριος του Αγίου Νικολάου Υπάτης, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Καραγιάννης και εξέδωσε πρόσφατα η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, τη εγκρίσει  της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.