Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Το Αγίασμα της Αγίας Μαρίνας του Κάστρου.

205281_360183027387457_845164880_n


Στους πρόποδες του βυζαντινού Κάστρου του Διδυμοτείχου και δίπλα στις όχθες του Ερυθροποτάμου, εκεί που η ιστορία του τόπου μας συναντιέται με το θρύλο και τα θαύματα, υπάρχει το αρχαίο Αγίασμα της Αγίας Μαρίνας, στο οποίο μετά από μικρής έκτασης ανακαινιστικές εργασίες ανέβλυσε και πάλι το θαυματουργό αγίασμα. Ύστερα από ενέργειες του δραστήριου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού, εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού Διδυμοτείχου η φετινή πανήγυρις του ιερού παρεκκλησίου της Αγίας Μαρίνας προσέλαβε ιδιαίτερο χαρακτήρα διότι σύσσωμος ο χριστιανικός πληθυσμός της πόλης του Διδυμοτείχου με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό υποδέχθηκε, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου ε.ε. το απόγευμα, μπροστά στην Παλαιά Γέφυρα το ιερό λείψανο της Αγίας, το οποίο αποθησαυρίσθηκε στο ιερό παρεκκλήσιο.
Ακολούθησαν τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος ιερού ενδιαιτήματος, Εσπερινός και στη συνέχεια εψάλησαν προ του ιερού Επιταφίου της Αγίας Μαρίνας τα Εγκώμια και στο τέλος ευλογήθηκε η αρτοκλασία. Στους πιστούς οι οποίοι προσήλθαν διενεμήθησαν ως ευλογία φιαλίδια με αγίασμα.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν την επομένη με την Θεία Λειτουργία και τον μεθέορτο Εσπερινό ο ευσεβής λαός του Διδυμοτείχου και της ευρύτερης περιοχής εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην Αγία Μαρίνα η παρουσία της οποίας είναι ζώσα και ευεργετική σε όλους όσους με πίστη την επικαλούνται.