Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του πολιούχο Αγίου Δημητρίου Θεσ/νίκης και Αρχιερατικό μνημόσυνο/

 Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012, στον Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου πολιούχου Θεσσαλονίκης τελέσθηκε Ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και χοροστάτησε του Όρθρου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος.

Κατόπιν τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης Γενναδίου Αλεξιάδου (1912-1951),Παντελεήμονος Παπαγεωργίου (1951-1968), Λεωνίδου Παρασκευοπούλου (1968-1974), Παντελεήμονος Χρυσοφάκη(1974-2003), και πάντων των προ αυτών προκατόχων αοιδίμων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Αρχιερατικού Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γεροντός του, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Χρυσοφάκη που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και εφέτος συμπληρώνονται εννέα έτη από την κοίμησή του.

Παρακολουθήστε Βίντεο από το Αρχιερατικό Μνημόσυνο των μακαριστών Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης