Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Αργολίδα.


 
Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ευάγγελο Μπουγιώτη.
Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στον ομώνυμο ιερό ναό στο Νέο Ροεινό Αργολίδας.
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε o Μητροπολίτης Αργολίδος κκ. Ιάκωβος , πλαισιωμένος από ιερείς από τις γύρω περιοχές.
 Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας ,μόλις 6 κμ από την πόλη του Ναυπλίου  και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς από τους Τούρκους.
 Οι παππούδες τους δεν έφεραν πολλά πράγματα μαζί τους παρά μερικές εικόνες από την γενέτειρα τους, μεταξύ αυτών και της Αγίας Μαρίνας ,έτσι αποφάσισαν να χτίσουν μία εκκλησία αφιερωμένη στην χάρη της .

 Μετά τον αρχιερατικό εσπερινό ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας γύρω από το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων του.
 Κατά την διάρκεια του εσπερινού έψαλε ο πρωτοψάλτης κ. Κοντοφρύδης  από την μητρόπολη Πειραιώς και Σαλαμαίνος.
Παρών στους εορτασμούς έδωσαν οι τοπικές αρχές του δήμου Ναυπλιέων καθώς επίσης κι ο βουλευτής της Αργολίδας κ.Γ Αδριανός και ο πολιτευτής Β. Σιδέρης.



 Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Αγίας και το ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα στην περιοχή  κατεβασιά της  Νέας Τίρυνθας. Πρόκειται για ένα πάρα πού παλιό εκκλησάκι, ένα μεταβυζαντινό μνημείο που ανακαλύφθηκε  στις Αρχές του 1900, όταν είδε όραμα μία πολύ ευσεβής γυναίκα ,που την
καλούσε η Αγία Μαρίνα να πάει σε συγκεκριμένη περιοχή και να βρει την εκκλησία της όπως χαρακτηριστικά της είπε.
 Πράγματι η γυναίκα πήγε στην περιοχή που της είπε η Αγία και πράγματι μετά από αρκετό σκάψιμο βρήκαν το παράθυρο της εκκλησούλας και κατόπιν ολόκληρη.
Από τότε και μέχρι σήμερα η Αγία Μαρίνα τιμάται όλως ιδιαιτέρως από τους κατοίκους του Ναυπλίου και τον γύρω περιοχών.  
Σήμερα το εκκλησάκι φροντίζει  ο κ. Νίκος Τσελεμπάνης ,Τρίτη γενιά ο κ Νίκος συνεχίζει την παράδοση των προγόνων του  και φροντίζει την Αγία Μαρίνα.
 Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε  ο πατέρας Ιωάννης Γκιώνης ,ιερέας του ναού Παναγίας Τίρυνθας και υπεύθυνος για την εκκλησία. 


Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε η λιτάνευση της ιερής εικόνας πέριξ του ναού.