Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2012.



dsc01551

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και την πληθωρική συμμετοχή χριστιανών, εορτάστηκε και φέτος, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου του Ναξίου. Οι πανηγυρικοί εορτασμοί έλαβαν χώρα στις 13 και 14 Ιουλίου στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.
Χιλιάδες πιστοί, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, προσήλθαν να λάβουν τη Χάρη του Τριαδικού Θεού με τις πρεσβείες του Αγίου Νικοδήμου, να τιμήσουν την μνήμη Του και να αποθέσουν στο Ιερό του Λείψανο τα φορτία των προβλημάτων της ζωής.
Στη φετινή εορτή συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Δράμας κ. Παύλος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Την παραμονή, Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 το απόγευμα, έγινε η υποδοχή των χαριτόβρυτων Τιμίων Λειψάνων των νεοφανών (εν Λέσβω) Μαρτύρων Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης. Τα Τίμια Λείψανα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και τα υποδέχθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος. Εν συνεχεία τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ Παύλος ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.
Πρό του Θείου Κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρουσίασε τους προσκεκλημένους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες και τους προσφώνησε με εγκαρδιότητα εκφράζοντας και της ευγνώμονες ευχαριστίες του.
 Κατά τη διάρκεια της νύκτας τελέστηκε Ολονύκτια Αγρυπνία η οποία κορυφώθηκε με την πρώτη Θεία Λειτουργία, η οποία τελείωσε περί τις 3.00 το πρωί του Σαββάτου.
 Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε και τον θείο λόγο και συλλειτούργησαν μαζί του οι προαναφερθέντες Σεβ. Μητροπολίτες, καθώς και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος.
 Το απόγευμα Τελέσθηκε ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικοδήμου και αμέσως μετά έλαβε χώρα η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου μας στους δρόμους της Πόλεως, που είχαν στρωθεί με μυρτιές και δάφνες. Στην Ιερά Λιτανεία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Δράμας κ. Παύλος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος, πολλοί Ιερείς, Τοπικοί Άρχοντες και άλλοι επίσημοι, μεταξύ αυτών και ο Νάξιος νέος Υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης και κυρίως αναρίθμητα πλήθη ευσεβών χριστιανών. Στην κεντρική Πλατεία και επι της Μαρμάρινης εξέδρας τελέσθηκε Δέηση υπέρ υγείας όλων των προσκυνητών του Αγίου μας, ενώ τον Θείο λόγο κήρυξε με παλμό και ζωντάνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Στο τέλος της Ιεράς Λιτανείας όπου κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε δια πρεσβειών του Αγίου μας  την κατά Θεόν πρόοδο καί πνευματική προκοπή όλων και ευχαρίστησε όλους εκείνους που Βοήθησαν για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

dsc01567

_20201220421

_20201220481