Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πανήγυρις στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων Αποστόλων και Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου. Στην Μητρόπολή μας και συγκεκριμένα πανηγύρισε το "Στασίδι του Αποστόλου Παύλου" στην Σαμοθράκη, στο πρώτο ευρωπαϊκό έδαφος που . Το Στασίδι οικοδομήθηκε το 2008 κοντά στο λιμάνι της Παλαιοπόλεως, στη βόρεια πλευρά της Σαμοθράκης, για να θυμίζει την διάβαση του Αποστόλου των Εθνών από το νησί, όταν, διερχόμενος για την Μακεδονία, διανυκτέρευσε στην Σαμοθράκη και δίδαξε τους κατοίκους, περιστατικό που περιγράφεται στις Πράξεις των Αποστόλων (κεφ. 16, 9-12).

Τη Πέμπτη 28 Ιουνίου το βράδυ τελέσθηκε Αγρυπνία στο "Στασίδι του Αποστόλου Παύλου" με Εσπερινό, αρτοκλασία, Όρθρο και Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο και τους ιερείς του νησιού. Αρκετός κόσμος από το νησί καθώς και επισκέπτες παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και οι περισσότεροι από αυτούς προσήλθαν στην Θεία Κοινωνία. Πριν την Θεία Λειτουργία ο Πρωτοσύγκελλος ανέγνωσε ομιλία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου σχετικά με τον Απόστολο Παύλο, το πέρασμά του από το νησί και τα Καβείρια Μυστήρια που τελούνταν σε αυτό. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοσύγκελλος ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες και εορτάζουσες και τόνισε την ανάγκη να εδραιωθεί η πανήγυρις του Στασιδίου στους σαμόθρακες και στους εβρίτες ως ημέρα μνήμης του μεγάλου Αποστόλου.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος απουσίαζε για πρώτη φορά από την πανήγυρη του Στασιδίου καθώς, λόγω των συνοδικών του καθηκόντων, μετέβη στην Αθήνα για τον εορτασμό του Αποστόλου Παύλου ως ιδρυτού της Εκκλησίας μας και ωμίλησε στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην οδό Ψαρών κατά την Συνοδική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.