Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μιαούλεια 2012.



Με την ευκαιρία της  εορτής των «ΜΙΑΟΥΛΕΙΩΝ 2012» αλλά και της ιεράς μνήμης των οκτώ Αγίων Προστατών και Εφόρων της νήσου Ύδρας, ετελέσθη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία την Κυριακή 24η Ιουνίου ε.ε. εν τω Ιερώ Καθεδρικώ Ναώ προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ.
Εις το εμπνευσμένο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εορτασμό του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου αλλά στην εορτή των οκτώ Αγίων εφόρων και προστατών που με το πέρασμά τους από την Ύδρα μας άφησαν μίαν και μοναδική παρακαταθήκη να αγωνιζόμαστε με πίστη στην δύναμη του Σταυρού όπως έκαμε ο  Αρχιναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης.
Διετύπωσε έντονα και πάλι το αίτημα να ευρίσκεται η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη τοποθετημένη κατά την διάρκειαν της Θ. Λειτουργίας εν τώ μέσω του Ι. Καθεδρικού Ναού, διότι όπως τόνισε η λύκηθος  η περιέχουσα την καρδίαν του Ανδρέα Μιαούλη ανήκει εις την Παναγίαν. Δυστυχώς η γραφειοκρατεία και οι μικρότητες  κυριαρχούν...
Μετά την Θ. Λειτουργία ετελέσθη Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και παρόντων  του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτών της περιφερείας και των λοιπών  επισήμων, και εν συνεχεία εψάλη  η επιμνημόσυνος δέησις στην προτομή του Αρχιναυάρχου και η καθιερωμένη κατάθεσις στεφάνων.