Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου στην πόλη της Τριπόλεως.


 
 
 
Την Τρίτη 22αν Μαΐου 2012, ανήμερα της μεγάλης τοπικής εορτής των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου στην πόλη της Τριπόλεως και σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο η Ιερά Μητρόπολη έχει καταρτίσει, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεια Λειτουργιά στον Ιερό Ναό των Αγίων Νεομαρτύρων και του Προφήτου Ηλιού Τριπόλεως. 







Στην Ακολουθία του Όρθρου, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ενώ στης Θεια Λειτουργιά, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ, ο οποίος εκήρυξε τον Θείο Λόγο, κάνοντας αναφορά στα εκατομμύρια των Μαρτύρων της Εκκλησιάς. Συμμετείχαν επίσης στην Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ.κ. ΓΑΒΡΙΗΛ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, συνεπικουρούμενοι από κληρικούς της Μητροπόλεως.











Πλήθος κόσμου, Τριπολιτών, αρχόντων και ευλαβούντων τους Αγίους, συνέρευσε από πρωίας στον Ιερό Ναό που τιμάται επ΄ ονόματι των Αγίων, λαμβάνοντας την Ευλογία και την Χάρη των Αγίων Νεομαρτύρων μας. 



Το εσπέρας και περί ώραν 7ην απογευματινή, θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός και εν συνεχεία η Λιτανεία των Άγιων Λειψάνων, στους δρόμους της Τριπολιτσάς, όπου και είχαν περπατήσει και οι Άγιοι Νεομάρτυρες

Βιος Νεομάρτυρα Παύλου

Ο οσιομάρτυρας Άγιος Παύλος γεννήθηκε το 1785 στο Σοποτό των Καλαβρύτων από ευσεβείς γονείς. Βαπτίστηκε παίρνοντας το όνομα Παναγιώτης. Έμαθε την τέχνη του υποδηματοποιού εξασφαλίζοντας έτσι τα απαραίτητα για να ζήσει.

Επλανήθη όμως και αρνήθηκε την πίστη του ασπαζόμενος τον Μωαμεθανισμό. Γρήγορα κατάλαβε το παράπτωμά του, εγκατέλειψε τον τόπο του και πήγε στο Άγιο Όρος. Εκεί έγινε μοναχός, μετονομαζόμενος σε Παύλος, στη μονή της Μεγίστης Λαύρας ζώντας ως ασκητής με νηστεία και προσευχή.
Αργότερα γύρισε στην πατρίδα του και από εκεί στο Ναύπλιο όπου διακήρυξε με όση δύναμη είχε το λόγο του Θεού.

Κατόπιν ομολόγησε την Πίστη του στο Χριστό στην Τρίπολη, όπου είχε μεταβεί. Εκεί τον συνέλαβαν και εθανατώθη με αποκεφαλισμό την Τετάρτη 22 Μαΐου 1818.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

+Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας