Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός : Kηρύσσομεν την Ιεράν Μητρόπολιν Μαρωνείας και Κομοτηνής εν διωγμώ.

απο : Τον Παρατηρητή της Θράκης http://www.paratiritis-news.gr
Επιστολή διαμαρτυρίας του Μητροπολίτη Δαμασκηνού
Για τη στασιμότητα στην ανέγερση κατασκηνώσεων στους Προσκυνητές
Επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, τον. γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και με αντικείμενο τη στασιμότητα του έργου ανέγερσης μόνιμων εγκαταστάσεων Κατασκηνώσεων στους Προσκυνητές, απέστειλε χθες ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Δαμασκηνός. Στην επιστολή γίνεται λόγος για «τακτική αδιαφορία και αρνητική στάση επί 5ετια» και αυτό αντιπαραβάλλεται με τη «δυσμενή εις βάρος της Εκκλησίας της Θράκης συμπεριφορά της Ελληνικής Πολιτείας» χαριστική υπέρ των μουσουλμάνων διάταξη απαλλαγής του 80% επί των προστίμων νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού έχει ως εξής:








Εν συνεχεία της επισυναπτόμενης εν αντιγράφω ημετέρας επιστολής διαμαρτυρίας υ’ αριθμ. 252/9/4/2012 επί του οποίου ουδεμίας ετύχομεν απαντήσεως και επειδή ουδεμία ενέργεια ικανοποιήσεως των αιτήματος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως διά την έγκρισιν της μελέτης και ένταξιν του έργου ανεγέρσεως μονίμων εγκαταστάσεων των Κατασκηνώσεων αυτάς εις την περιοχήν Προσκυνητών Ν. Ροδόπης εγένετο, συνεχισθείσης ούτω της επί πενταετίαν τακτικής αδιαφορίας και αρνητικής στάσεως έναντι της Τοπικής Εκκλησίας πάντων των αρμοδίων, διαμαρτυρόμεθα εντόνως.
Η τοιταύτη στάση καθίσταται εξοργιστική εν όψει της ψηφίσεως χαριστικής υπέρ των μουσουλμάνων συμπολιτών διατάξεως απαλλαγής του 80% επί των προστίμων νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων καθ’ όσον συνιστά δυσμενή εις βάρος των Χριστιανών και της Εκκλησίας της Θράκης συμπεριφοράν της Ελληνικής Πολιτείας.

Ένεκα τούτου κηρύσσομεν της Ιεράν Μητρόπολιν Μαρωνείας και Κομοτηνής εν διωγμώ και καλούμεν πάντας όπως αναλάβουν τας ευθύνας των επί του προκειμένου και ενεργήσουν υπείκοντες εις το εθνικόν καθήκον των.