Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πανήγυρις Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων στην Σαμοθράκη.


Την Κυριακή του Θωμά, 22 Απριλίου 2012, πανηγυρίζει η Μητρόπολή μας στη μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης και στην Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως αθλησάντων. Η Πανήγυρις των Αγίων τελείται πανδήμως κάθε χρόνο την Κυριακή του Θωμά στην Χώρα Σαμοθράκης, όπου στον εκεί Ενοριακό Ναό φυλάσσονται τα ιερά λείψανα των Αγίων, αλλά και στο εξωκκλήσι των Αγίων στην Μάκρη, στον τόπο του μαρτυρίου τους.
Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος συνοδευόμενος από ιερείς και λαϊκούς μετέβη για την Πανήγυρη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων από την Παρασκευή στην Σαμοθράκη, παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες.

Το Σάββατο το απόγευμα τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χώρας Σαμοθράκης ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας και παρουσία των κατοίκων του νησιού αλλά και πολλών επισκεπτών από την Αλεξανδρούπολη.
Το πρωί της Κυριακής του Θωμά, τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη μας η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Εορτής. Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του νησιού κ. Χανός, η Αντιπεριφερειάρχις κ. Νικολάου, βουλευτές του νομού και άλλοι άρχοντες. Επίσης, για τις εορτές κατέφθασε με κανονιοφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο, Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού της Ξάνθης, τον Υποστράτηγο Δημήτριο Γκαγκαστάθη και τον Ταξίαρχο Ιωάννη Δαμιανίδη, Διοικητή και Υποδιοικητή αντίστοιχα της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού της Αλεξανδρούπολης.
Η παρουσία του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α. και των υπολοίπων στρατιωτικών και πολιτικών Αρχόντων τόνωσαν το φρόνημα του ακριτικού λαού της Σαμοθράκης, καθώς και των στρατιωτών που υπηρετούν στο 41ο Τάγμα Πεζικού στην Σαμοθράκη, κάτι στο οποίο στάθηκε και στην ομιλία του ο Μητροπολίτης μας κατά την Θεία Λειτουργία.
Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνος των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων στους δρόμους της Χώρας μέχρι το εξωκκλήσι των Αγίων όπου και έγινε η απόλυση της Λειτουργίας και ο Μητροπολίτης μας μοίρασε το αντίδωρο και κόκκινα αυγά στους πιστούς.