Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου της Κοιμήσεως της Οσίας Πελαγίας, εντός του Μοναστηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής του Κεχροβουνίου Τήνου.

 Σήμερα 27 Απριλίου ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου της Κοιμήσεως της Οσίας Πελαγίας, εντός του Μοναστηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής του Κεχροβουνίου, μετά το τέλος των οποίων χοροστάτησε και κατά τον Εσπερινό.
     Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την Ηγουμένη της Μονής Οσιολογιωτάτη Μοναχή Ιουλιανή και την Ιερά Αδελφότητα για την πρωτοβουλία συστάσεως του Ιερού παρεκκλησίου, όπως και όσους εργάσθηκαν φιλότιμα για την αποπεράτωσή του και ευχήθηκε πολλά παρόμοια πνευματικά έργα να εγκαινιάζονται. Στη συνέχεια, προσέφερε στην Ηγουμένη, Ιερόν Ευαγγέλιον το οποίο θα παραμείνει στο Ιερό Παρεκκλήσιο.
     Πριν την έναρξη της τελετής ο Σεβ. κ. Δωρόθεος μετέφερε από τον Ναό της Οσίας Πελαγίας, συνοδεία της Αδελφότητος των ιερέων και των προσκυνητών την κάρα της Οσίας, στον πρό του Παρεκκλησίου χώρο.