Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Καστοριάς


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως της Καστοριάς.
Το απόγευμα της 22ας Απριλίου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ανήμερα της εορτής του Αγίου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, συνιερουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανασίου Γιανουσσά, των Εφημερίων π. Μιχαήλ Λιάνου και Χρήστου Μεσημέρη καθώς και του διακόνου Βασιλείου Βογιατζή.

Σε έναν κατάμεστο Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος στο θείο του κήρυγμα, αναφέρθηκε..
στον μεγάλο και θαυματουργό Άγιο της Εκκλησίας μας, αλλά και κατά πόσο σήμερα μπορούμε να ζήσουμε εν Χριστώ, μιμούμενοι τον βίο των Αγίων και Μαρτύρων της πίστης μας.
Και συμπλήρωσε λέγοντας πως φτάσαμε στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας. Και ποια είναι τα αίτια της πτώσης μας. Και ποιοι θεωρούνται σήμερα υπεύθυνοι.
"Ευθύνες έχουμε και εμείς οι κληρικοί και οι Επίσκοποι της Εκκλησίας μας. Γιατί δεν σας διδάξαμε την αληθινή αγάπη αλλά αρκεστήκαμε σε ένα είδος αγαπολογίας ξένου προς το Ευαγγέλιο", κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Τέλος, ο Ποιμενάρχης μας, χειροθέτησε σε Οικονόμο τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου π. Χρήστο Μεσημέρη.