Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά. (Ζωοδόχου Πηγής).


PDFΕκτύπωσηE-mail


Τελέστηκε κατά το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής της Διακαινησίμου η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, που αποτλεί και την κυρία πανήγυρη της ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά.
Το εσπέρας χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελήμων, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Μπίρδας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το πρωί λειτούργησε ο σεβασμιώτατος με τον καθηγούμενο και τους πατέρες της μονής, κήρυξε το θείο λόγο και τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα του αγιασμού δεν επέτρεψαν την τέλεσή του όπως πάντα στη φιάλη της μονής στον περίβολο, αλλά τελέστηκε εντός του καθολικού.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέστηκε εόρτιος εσπερινός.