Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Με Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ξεκίνησε το διήμερο εκδηλώσεων «ΔΙΑΚΕΙΑ 2012».

Με Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας που τέλεσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ξεκίνησε το διήμερο εκδηλώσεων «ΔΙΑΚΕΙΑ 2012»  που διοργάνωσε Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, θέλοντας ιδιαιτέρως να τιμήσει εφέτος την Θυσία του Αθανασίου Διάκου, ενός εκ των πολλών κληρικών, που θυσιάστηκε στον αγώνα του 1821 για την Πατρίδα και την Εκκλησία.

Ο Σεβασμώτατος  στην ομιλία του μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι ο Αθανάσιος Διάκος έδωσε την μαρτυρία της Πίστεως  αλλά και της Πατρίδος και αυτό φαίνεται από την όλη του διαγωγή, κυρίως όμως από την σταθερότητά του στην πίστη. Σε άλλο σημείο τόνισε ότι ακόμα και αν η πολιτεία ξεχάσει του ήρωες, η Εκκλησία δεν θα αφήσει τον λαό να ξεχάσει. Πάντοτε θα προβάλει τις μορφές αυτές, τους Ήρωες της Πατρίδος, που εκτός των άλλων ήταν και αφοσιωμένοι άνθρωποι της Πίστεως. Επεσήμανε επίσης ότι η Πίστη και η Πατρίδα στην Ελλάδα πρέπει να είναι μαζί και εάν το κράτος αποξενώσει το λαό από τις ιδέες αυτές, από τις εθνικές εορτές, από του ήρωες και τους αγίους, θα καταλυθεί και δεν θα σταθεί, διότι τα ιδανικά αυτά είναι τα «νεύρα», η σπονδυλική στήλη, της ζωής.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο ιερός κλήρος, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών, οι νέες και νέοι με τις παραδοσιακές στολές και ο λαός, με ταυτόχρονη γενική κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών της Πόλεως, μετέβησαν εν πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στον τόπο μαρτυρίου του Αθανασίου Διάκου, όπου και ο τάφος του.
Στην συνέχεια τελέσθηκε Τρισάγιο με την συμμετοχή όλων των Ιερέων και Διακόνων  της Λαμίας, έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και εψάλει από τον Κλήρο και τον λαό, ο Εθνικός Ύμνος.
Στα πλαίσια των εορτασμών εις τιμήν και μνήμην του Αθανασίου Διάκου, η Ιερά Μητρόπολη μας τύπωσε σε πολλές χιλιάδες αντίτυπα, εικονάκια με την προσωπογραφία του Αθανασίου Διάκου, αντίγραφο πορτρέτου που φιλοτέχνησε ο αγιογράφος Φώτης Κόντογλου, τα οποία και διενεμήθησαν  ως ευλογία σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 στο τόπο Μαρτυρίου του Επισκόπου Σα­λώνων Ησαΐα στη Χαλκομάτα, με υποδοχή της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Δαμάστας, την οποία θα φέρουν οι Μο­να­χές από την Ιερά Μονή εις τον τόπο της θυσίας και θα ακολουθήσει  τέλεση Τρι­σα­γί­ου υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου και Ομιλία υπό του Ἀρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ