Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου



Την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου εορτάζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Η ημέρα των ονομαστηρίων του Επισκόπου είναι ημέρα γιορτής για όλη την Τοπική Εκκλησία, η οποία, όμως, μέσα στο γενικότερο πνεύμα λιτότητας που επιβάλει η κρισιμότητα των καιρών, θα περιορίσει την εορτή σε λατρευτικά και μόνο πλαίσια. Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 28/1, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, μετά Θείου Κηρύγματος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Κατά την Αγιώνυμο ημέρα, Κυριακή 29/1, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Ιερός Κλήρος της Τοπικής Εκκλησίας. Τον Θείο Λόγο θα εκφωνήσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.
Ο Σεβασμιώτατος θα δεχτεί τις ευχές κλήρου και λαού κατά την διανομή του Άρτου στον Μητροπολιτικό Ναό, μετά το πέρας του Εσπερινού και του Αντιδώρου στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.