Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ

PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012 13:00
6
     «30 Ιανουαρίου 1823, ώρα 2:15 μ.μ. η εικόνα της Μεγαλόχαρης ανέθορεν εκ σπλάγχνων γης και το μήνυμα της χαράς διέτρεξε τα βουνά της πατρίδος μας στα κρυσφήγετα και στα σπήλαια των οποίων οι καρδιές των Ελλήνων προετοίμαζαν την Επανάσταση, και στα θαλασσοφίλητα νησιά όπου η Μπουμπουλίνα και η Μαντώ Μαυρογένους σχεδίαζαν νικηφόρες ναυμαχίες, και τότε ο λαός με μια φωνή παρεκάλεσε την Παναγία, «Παναγία μας ελευθέρωσε την Ελλάδα!»
     30 Ιανουαρίου 2012, ώρα 2:15 μ.μ. η εικόνα της Μεγαλόχαρης λιτανεύεται στα ίδια μονοπάτια όπως και τότε, και τώρα, σήμερα από εδώ, όλοι με μια φωνή την παρακαλούμε, «Παναγία σώσε την Ελλάδα μας»!

     Με αυτά τα λόγια, εκτός των άλλων, επέλεξε τη Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ο Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου Δωρόθεος Β’.

4
5
7
8
9
10
11
1
2
3
12
13
14
15
16
17