Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

"Ο λαός της Κύπρου μάχεται να επιβιώσει στη γη των πατέρων του" ,


PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2011 18:56

mnimatax Τον συγκλονισμό και τη συμπόνια του, αλλά και τη συμπαράστασή του προς τον λαό της Κύπρου που μάχεται, όπως είπε, να επιβιώσει στη γη των πατέρων του κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, εξέφρασε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επισκεπτόμενος τα "Φυλακισμένα Μνήματα".

Ο Μακαριώτατος, συγκινημένος, δήλωσε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που τού δόθηκε να επισκεφθεί τα ολοζώντανα αυτά μνημεία του Έθνους μας, τα οποία είναι τεκμήρια πατριωτισμού, απαράμιλλου ηρωισμού και ακεραιότητας χαρακτήρα των Ελλήνων αγωνιστών.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Εκκλησία της Κύπρου ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν την κυπριακή Βαστίλη, τα κελιά των μελλοθανάτων παλικαριών της ΕΟΚΑ και την αίθουσα της αγχόνης, με την οποία οι Άγγλοι κατακτητές έσερναν στον θάνατο τους μεγάλους άνδρες του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59.

Νωρίτερα μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, είχαν επισκεφθεί τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς κ. Στυλιανός Νάσης, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου και άλλοι επίσημοι.

Στον Τύμβο, μετά το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ενημερώθηκε για τα ιστορικά γεγονότα που σημειώθηκαν στην περιοχή του κοιμητηρίου.

Επίσης ο Μακαριώτατος και τα μέλη της συνοδείας του επισκέφθηκαν το Παγκύπριο Γυμνάσιο και το χώρο διοίκησης της ΕΛ.ΔΥ.Κ. όπου ευχήθηκε στα στρατευμένα παιδιά να έχουν δύναμη από το Θεό, για το καλό της πατρίδας και της Κύπρου.

Φωτό: Χρήστος Μπόνης

eldyk

eldyk0

mnimata

mnimata0

mnimata2

mnimata4

mouseio

pagkyprio

pagkyprio3

tymvos