Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εγκαινίασε ο Μακαριώτατος.


PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 19:58

1740038 Τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην περιοχή του Ρούφ τέλεσε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

"Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα ιστορικό κτίριο που ήταν εγκαταλελειμμένο και ο προκάτοχός μου αποφάσισε να το αναστηλώσει" είπε ο Μακαριώτατος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον στενό συνεργάτη του μακαριστού και τότε Πρωτοσύγκελλο π. Θωμά Συνοδινό.

"Θέλαμε σε αυτή την περιοχή", πρόσθεσε, "που έχει πνευματικές ανάγκες να στεγάσουμε έναν χώρο που οι εφημέριοι θα στεγάσουν τα ζητήματά τους".

"Η κρίση που βιώνουμε είναι πάνω απ' όλα πνευματική και ηθική και αντιμετωπίζεται αν όλοι μαζί δώσουμε τα χέρια και δημιουργήσουμε τέτοια έργα που είναι οάσεις στην κοινωνία", είπε χαρακτηριστικά.

"Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν σήμερα, αλλά δεν είναι πολλοί αυτοί που από την θεωρία περνούν στην πράξη" σημείωσε.

Ο Μακαριώτατος τίμησε τους ευεργέτες κ. Θ. Αγγελόπουλο και την σύζυγό του Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Καπετάν Νικόλα Φράγκο και (μέσω εκπροσώπου που ήταν παρών στην εκδήλωση) τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Α.Α. διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενεί πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες και δράσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής, του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης και των Ενοριών της.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. π. Μάξιμος Παπαγιάννης, κληρικοί της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθος κόσμου.

1740035

1740038

1740039

1740048

1740051

1740053

1740054

1740057

1740061