Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

"Έχουμε κοντά μας τον Αρχιεπίσκοπο της μητέρας πατρίδας, τον Αρχιεπίσκοπο του Έθνους" .

Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 22:29

kypros Στην Εκκλησία της Κύπρου πραγματοποιεί από σήμερα το απόγευμα επίσημη ειρηνική επίσκεψη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειο, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, Γλυφάδας κ. Παύλο, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Μεσογαίας κ. Νικόλαο, Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δεν αισθάνεται ξένος, αλλά ότι "είμαστε στο ίδιο το χώμα μας και στην ίδια την πατρίδα μας".
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος τόνισε πως η επίσκεψη έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν είναι εθιμοτυπικού χαρακτήρα όπως των άλλων Προκαθημένων. "Σήμερα έχουμε μαζί μας τον Αρχιεπίσκοπο της μητέρας πατρίδας, έχουμε τον Αρχιεπίσκοπο του Εθνους μας και δεν ήρθε σε ξένη χώρα, αλλά ήρθε στην Ελλάδα, ευρίσκεται στην Ελλάδα" υπογράμμισε.

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου «θα δώσει θάρρος στο λαό από πάσης απόψεως, και από θρησκευτικής και από εθνικής. Θα δοθεί η ευκαιρία και στο λαό μας να εκφράσει τα αισθήματα της αγάπης και του σεβασμού του προς τον Αρχιεπίσκοπο της μητέρας πατρίδας. Θα βρούμε και εμείς την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, θέματα που απασχολούν τις δύο αδελφές Εκκλησίες αλλά και θέματα πανορθόδοξα που κατά καιρούς απασχολούν τις τοπικές Εκκλησίες και πρέπει να ανταλλάσσουμε απόψεις».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχαρίστησε την Εκκλησία της Κύπρου να βρίσκεται «σε αυτά εδώ τα ευλογημένα, ιστορικά, αιματοβαμμένα εδάφη. Δεν αισθανόμαστε ότι πηγαίνουμε σε μία χώρα ξένη, ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδας». "Αισθανόμαστε", είπε, "ότι είμαστε στο ίδιο το χώμα μας, αισθανόμαστε ότι είμαστε στην ίδια την πατρίδα μας, και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού έχουμε τις ίδιες ρίζες, έχουμε το ίδιο αίμα, έχουμε την ίδια θρησκεία, έχουμε τον μεγάλο πολιτισμό από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα αλλά συγχρόνως είμαστε ένα γένος που έχει περάσει από φωτιά και σίδηρο και βγήκε πάντοτε νικητής".

"Αγωνίζεστε και εσείς μαζί με όλους τους Κυπρίους", είπε ο Μακαριώτατος στον κ. Χρυσόστομο, "για την ευτυχία αυτού του τόπου και κυρίως για το σεβασμό του κάθε προσώπου που κατοικεί σ' αυτή τη γη. Εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα τα προβλήματα αυτού του τόπου από εμάς. Εμείς ερχόμαστε να σας ακούσουμε και να είμαστε συμπαραστάτες όπου μπορούμε στον αγώνα που δεν είναι μόνο αγώνας κυπριακός αλλά είναι αγώνας ελληνικός, είναι αγώνας κοινός".

Αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ε.ε. θα γίνει η επίσημη υποδοχή στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου.

1737112