Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Εορτη Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου στην Ύδρα.



Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η ιστορική και ένδοξος νήσος Ύδρα την ετησία μνήμη του πολιούχου και προστάτου της Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ενωρίς ο μικρός εσπερινός εις τον Ι. Ναόν του Αγίου μας και εν συνεχεία ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον Καθεδρικόν Ναόν της Παναγίας με την συμμετοχή των προσκληθέντων από τον Σεβ. Ποιμενάρχην μας Σεβ. Μητροπολιτών: Σιδηροκάστρου κ.κ ΜΑΚΑΡΙΟΥ και Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ . Εις τον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο Άγιος Θηβών όστις και εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θ. Λόγον.



Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αγίου Σιδηροκάστρου όστις και εκήρυξε τον Θ. Λόγον κάνοντας αναφορά στην Εκκλησιαστική ιστορία της νήσου Ύδρας.
Στην συνέχεια σχηματίσθηκε η κατανυκτική λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε εις τον Καθεδρικόν Ναό. Μετά το πέρας της λιτανεύσεως παρετέθη επίσημον γεύμα προς τιμήν των προσκληθέντων Αρχιερέων εις το Επισκοπείον.
Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε πολυμελής Βυζαντινός χορός, «Εν Ψαλτηρίω».
Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Εσπερινός της αποδόσεως και ο Παρακλητικός κανόνας του Νεομάρτυρος.
Την επομένη της πανηγύρεως τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, και η διανομή του μήλου του Αγίου.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το μνημόσυνον του κτίτορος του Ι. Ναοῦ Μητροπολίτου πρ. Ύδρας Κυρού ΙΕΡΟΘΕΟΥ, ως και των γονέων του Νεομάρτυρος.
Η χάρις και η ευλογία του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου να είναι μαζί μας!




από http://imyhydrabriefing.blogspot.com/