Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Μακαριωτάτου με την Πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ .


Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 13:26

1730813 Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δέχθηκε σήμερα στις 10 το πρωί στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκεσε περίπου πενήντα λεπτά, ο Μακαριώτατος και η Πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. συζήτησαν ιδιαίτερα για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε τα ακόλουθα:

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο που μου έκανε την τιμή να με δεχθεί. Είχαμε μία μεγάλη συζήτηση για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας σε μια πάρα πολλή δύσκολη για την κοινωνία στιγμή. Οι άνθρωποι που έρχονται στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής συνεχώς αυξάνονται και η Εκκλησία της Ελλάδος κάνει πραγματικά αξιόλογο έργο. Το δεύτερο σκέλος της συζήτησής μας αφορούσε στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και σε όλες τις προσπάθειες, τις οποίες κάνει ο Μακαριώτατος, προκειμένου να στηρίξει το προνοιακό του έργο.

Η Δημοκρατική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε οπουδήποτε μας ζητηθεί, γιατί πιστεύουμε ότι το έργο προνοίας το οποίο συντελείται είναι εξαιρετικά σημαντικό και αναμφισβήτητα χρειάζεται πόρους. Και αυτοί οι πόροι, δυστυχώς, δεν μπορούν να προέλθουν σήμερα από πουθενά αλλού, παρά από την αξιοποίηση της περιουσίας».

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος σημείωσε:

«Θα ήθελα να εκδηλώσω την χαρά και την ευχαρίστηση μου που έχουμε την επίσκεψη της κυρίας Μπακογιάννη στο γραφείο μας στην Αρχιεπισκοπή. Μιλήσαμε ιδιαίτερα για τα κρίσιμα προβλήματα της εποχής μας.

Επίσης μου δόθηκε η ευκαιρία να πω στην κυρία Πρόεδρο ότι ως Αρχιεπίσκοπος αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω ό,τι μπορώ για το καλό της Εκκλησίας και της Πατρίδας. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκω να ενισχύσω το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο θα ήθελα να αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες.

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι κάτι στο οποίο προσβλέπουμε γιατί δεν έχουμε άλλους οικονομικούς πόρους. Και αυτή η αξιοποίηση θα μας δώσει όχι την δύναμη των χρημάτων, αλλά τη δυνατότητα να μετατρέψουμε την περιουσία σε αξία πνευματική, σε βοήθεια για τους συνανθρώπους μας.

Ευχαριστώ την κυρία Πρόεδρο για την κατανόηση και τη στήριξή της. Η πορεία των πραγμάτων θα μας δώσει και άλλες ευκαιρίες να τα πούμε και για άλλες προσπάθειες, όχι φιλολογικά και περιγραφικά, αλλά ουσιαστικά. Να κάνουμε, δηλαδή, έργο».