Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Με λαμπρότητα Εορτάστηκε η ανακομιδή του Άφθαρτου σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου στην Αργολίδα.


Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η ανακομιδή του Άφθαρτου σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου στην Αργολίδα όπου τιμάται όλως ιδιαιτέρως ο Άγιος Γεράσιμος στο ομώνυμο και μοναδικό εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στο κατάστημα των αγροτικών φυλακών στην Τίρυνθα Αργολίδας . Πρόκειται για ένα πανέμορφο εκκλησάκι που την φροντίδα του έχουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών .Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο βοηθός επίσκοπος της Μητροπόλεως Αργολίδας , ο Επιδαύρου Καλλίνικος, πλαισιωμένος κι από άλλους ιερείς. Στο τέλος του Αρχιερατικού εσπερινού ακλούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα .Χαρακτηριστικό της λιτανείας είναι να συμμετέχουν και οι φυλακισμένοι κρατώντας τα εξαπτέρυγα και οι υπάλληλοι των φυλακών κρατώντας την ιερή εικόνα. Το σωφρονιστικό κατάστημα φτιάχτηκε από τον πρώτο κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδος , τον Ιωάννη Καποδίστρια το 1829.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ευάγγελο Μπουγιώτη.