Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ.


PDF Εκτύπωση E-mail

Με καταφανή συγκίνηση παρουσία του Δημάρχου Μυκονίων, Δημοτικών Συμβούλων, των μελών της Δημοτικής Φιλαρμονικής, και των ιερέων του νησιού, οι Χριστιανοί της χώρας υπεδέχθησαν στον αύλειο χώρο του Ναού του Αγίου Αρτεμίου, μικρό μέρος από τα ιερά λείψανα του Αγίου Αρτεμίου τα οποία προσέφεραν και εδώρησαν στον ομώνυμο ναό, ο Ηγούμενος αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός και οι πατέρες της Μονής Προφήτου Ηλιού νήσου Θήρας όπου και φυλάσσονται λείψανα του Αγίου, με την άδεια και ευλογία του επιχωρίου Μητροπολίτου Θήρας κ. Επιφανίου μετά από παρακλητικό αίτημα προς τον τελευταίο εκ μέρους του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου.

pa190010

Το ιερό λείψανο μετέφερε ιδίαις χερσί ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας με λιτανευτική πομπή η οποία ξεκίνησε από την περιοχή της χώρας «Φάμπρικα».

Στον αύλειο χώρο του Ναού που ήταν συγκεντρωμένο πλήθος πιστών, επί ειδικά ευπρεπισμένης εξέδρας ο Σεβ. απηύθυνε δέηση και εν συνεχεία αφού ευχαρίστησε στον Σεβ. Θήρας κ. Επιφάνιο και τον Ηγούμενο της Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό, παρέδωσε την λειψανοθήκη στον εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Μαραγκό, ο οποίος και είχε προετοιμάσει την υποδοχή με εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια, ειπών μεταξύ άλλων «… Ενθρονίζουμε απόψε στον Ναό σας εδώ αγαπητοί συμπολίτες το ιερό και μυρόβλητο αυτό λείψανο, εις ευλογίαν και αγιασμόν όλων μας και όσων θα ζουν και θα ευρίσκονται εδώ πάντοτε…»

Προ της εναποθέσεως του ιερού λειψάνου στο κατάλληλα ευπρεπισμένο προσκυνητάριο, ο Σεβ. ετίμησε την μαέστρο και τα μέλη της Δημοτικής φιλαρμονικής, προσφέροντάς τους ως ευλογία μικρό επίχρυσο σταυρό.

Εν συνεχεία ο Σεβ. μετέβη στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γερασίμου όπου και εχοροστάτησε στην ακολουθία του εορτίου Εσπερινού, προ του πέρατος του οποίου εναπέθεσε έμπροσθεν της θαυματουργού εικόνος του Οσίου, «παντόφλα», την οποίαν ο Άγιος επί τεσσαρακονθήμερον έφερε εντός της λάρνακος εις Κεφαλληνίαν και την οποίαν μετά από παράκληση του Σεβ. Ποιμενάρχη μας απέστειλε ως ευλογία προς τον λαόν της Μυκόνου η Ηγουμένη της Μονής Μοναχή Κασσιανή, με την άδεια και ευλογία του Σεβ,. Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνος.

pa190013

pa190016

pa190022

pa190025

pa190032

pa190034

pa190044

pa190055

pa190058

pa190060