Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

"Αυτό που έξω από εδώ φαίνεται αδιέξοδο, στην Εκκλησία έχει διέξοδο"

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 11:11 1 Τον Ιερολογιώτατο Διάκονο π. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο χειροτόνησε σε πρεσβύτερο σήμερα το πρωί στον Ι. Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απονέμοντάς του και το οφίκκιο του αρχιμανδρίτη.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως δε νοείται μόνο με τους ιερείς η Εκκλησία. "Η Εκκλησία είναι ο λαός και οι ιερείς" τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην ύψιστη σημασία του μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας.

Απευθυνόμενος στο νεοχειροτονηθέντα ο Μακαριώτατος τον παρακάλεσε η διακονία του να είναι ανάλογη με τις ανάγκες της εποχής μας. "Δεν είναι τόσο τα οικονομικά, αλλά η ψυχική ταλαιπωρία των ανθρώπων που έχει φτάσει στο άκρο και η αγωνία τους για το που βαδίζουμε" είπε. "Οι άνθρωποι", πρόσθεσε, "στηρίζονται στην Εκκλησία. Αυτή τους δυναμώνει και τους δίνει κουράγιο να προχωρήσουν".

Ο Μακαριώτατος σημείωσε τέλος πως μπορεί να φαίνεται πως ο κόσμος απομακρύνεται από τον Θεό και πως αυτό το πρόβλημα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. "Εμάς δεν μας πιάνει πανικός", κατέληξε. "Είμαστε γαλήνιοι γιατί ξέρουμε τι πιστεύουμε και πως πρέπει να αγωνιστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Αυτό που έξω από εδώ είναι αδιέξοδο, εδώ έχει διέξοδο".

Από την πλευρά του ο π. Ιωαννίκιος εξέφρασε τη βαθειά του ευγνωμοσύνη στον Μακαριώτατο για τη στήριξη και τα όσα του έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια που διακονεί την Εκκλησία.

2

5

6

8

9